‘ASUS Transformer Prime wereldwijd vertraagd door Wifi problemen’

10 december 2011 2 Minuten 14 Reacties
ASUS-Eee-Pad-Transformer-Prime-front-Amethyst-Gray

Het begint allemaal weer beetje bij beetje op de introductie van de Eee Pad Transformer te lijken. Vertragingen, voorraadproblemen, Wifi problemen.. De website Phandroid heeft van een lezer vernomen dat zijn pre-order van de Transformer Prime door de winkel NCIX geannuleerd is. Op zich is dat nog niet vreemd aangezien Amazon ook orders annuleerde, maar de reden waarom is veel opvallender.

Zo zou de order volgens NCIX geannuleerd zijn omdat ASUS aan de winkel heeft laten weten dat de Transformer Prime wereldwijd vertraagd is en waarschijnlijk niet voor de kerst beschikbaar zal zijn. ASUS geeft aan dat de ‘Wifi range’ momenteel niet aan de standaarden voldoet en heeft daarom alle leveringen van de Transformer Prime wereldwijd vertraagd. Op dit momentent zou er geen verwachte leverdatum zijn en ook is onduidelijk uit hoeveel exemplaren de eerste levering zal bestaan.

Unfortunately, we just received word that the ASUS Transformer Prime has been delayed worldwide and will most likely not be available before Christmas. ASUS feels the WiFi range does not currently meet their standards and has delayed all shipments worldwide. At the moment there is no ETA and no information on available quantities on the first batch.

In de VS zou men vanaf volgende week naar de winkel kunnen voor de nieuwe tablet maar dat lijkt nu dus vooruit geschoven te worden. In reacties onder het artikel van Phandroid laten ook andere bezoekers weten dat hun bestelling op vertraagd staat of dat ASUS telefonisch laat weten dat er inderdaad een vertraging is.

In Nederland zou de Transformer Prime begin januari verschijnen, maar ik ben bang dat dit ook weer invloed heeft op deze leverdata. Als dit waar blijkt te zijn dan zouden er weer een hoop ASUS Transformer Prime fans teleurgesteld worden. En ze wachten er al zo lang op….

Update 10/12 16.40: ASUS Nederland laat weten met het hoofdkantoor in Taiwan gesproken te hebben en te horen hebben gekregen dat de lancering van de Transformer Prime in Nederland op begin januari blijft staan.

Update 11/12 11/50: ASUS laat tegenover Slashgear weten dat de Transformer Prime niet vertraagd is.

Update 12/12 22.51: Engadget heeft via een bron vernomen dat ASUS de Transformer Prime toch vertraagd heeft door het bovengenoemde probleem. Het lijkt erop dat ASUS het eigenlijk niet wil vertellen om mensen warm te houden..

Reacties (14)