ASUS Transformer Pad tablets krijgen PlayStation certificering

21 augustus 2012 1 Minuut 0 Reacties
PlayStation-Mobile

Vorige week liet Sony weten na de zomer met de PlayStation Mobile dienst te komen waarmee andere fabrikanten hun tablets en smartphones een PlayStation certificaat kunnen meegeven en er vervolgens PlayStation games gespeeld kunnen worden op de betreffende apparaten. ASUS werd al als partner genoemd en nu heeft de fabrikant via Twitter bevestigd te werken aan 'PlayStation Mobile updates'.

Via Twitter laat ASUS weten dat de Transformer Pad snel PlayStation gecertificeerd zal zijn. Hieruit kunnen we opmaken dat er gewerkt wordt aan updates die het na de zomer mogelijk moeten maken op PlayStation games op je Transformer Pad tablet te spelen. Tot nu toe is deze feature alleen nog weggelegd voor de vorig jaar gelanceerde Tablet S en Tablet P van Sony.

Welke tablets van ASUS deze feature krijgen wordt helaas niet duidelijk. Aangezien ASUS in de tweet spreek over de Transformer Pad lijkt het voor de hand liggend dat alleen de TF300 en de TF700 deze update kunnen verwachten. De eerder gelanceerde modellen hebben namelijk de Eee Pad Transformer naam meegekregen.

Naast ASUS zouden in ieder geval HTC en het Amerikaanse WikiPad licenties hebben afgenomen voor PlayStation Mobile. Natuurlijk kan deze functie ook niet ontbreken op Sony’s nieuwe tablet. Dit model, de Sony Xperia Tablet, is nog niet officieel gepresenteerd, maar door het lekken van specificaties en afbeeldingen zal het apparaat geen grote verassing meer zijn.

Advertentie

De PlayStation Mobile dienst kan gezien worden als een uitgebreidere versie van de PlayStation Suite die we in onze review van de Sony Tablet S uitgelicht hebben. Wanneer een gebruiker een spel aankoopt via PlayStation Mobile dan kan dit spel gespeeld worden op alle compatibele apparaten zoals de PlayStation, Vita en een tablet, zonder het spel opnieuw te hoeven komen.

Reacties (0)