Zoals je in het filmpje kunt zien heb ik niet één maar zelfs twee van deze combinaties liggen, met als reden het scherm. Het scherm is een 10.1 inch IPS paneel met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels maar heeft nogal last van ‘light-leaks’. Toen ik de eerste combo Transformer aanzette vond ik het meteen erg storend en na een mailtje richting ASUS is er dus een nieuwe (derde) mijn kant op gekomen. De eerste (zonder dock) Pad 300 had ook al last van dit probleem maar dit was minder storend dan bij de Pad 300 keyboard dock combinatie die mij zelfs contact met ASUS deed opnemen. Drie keer bleek scheepsrecht en ik heb nu gezien dat het dus wel degelijk mogelijk is een goed scherm af te leveren. Ik hoop alleen maar dat het voor normale consumenten een grotere succesratio heeft dan 1 op 3.
Ik zal een paar delen van de review opnieuw gaan schrijven en opnemen want doordat ik nu veel langer met deze tablet(s) heb kunnen spelen heb ik dus ook een hoop meer ervaringen die ik met jullie kan delen. In dit filmpje kijk ik naar de hardware en probeer ik het design te laten zien. In volgende video’s zal ik onder andere een onderdeel over de “productiviteit” van de Transformer Pad 300 gaan maken. Voor de twijfelaars: Mijn ervaringen zijn er niet beter op geworden dus het kan verstandig zijn je geld nog even in de broekzak te houden.
ASUS Transformer Pad 300: Hardware en design
De ASUS Transformer Pad TF300T is een tablet uit het middensegment (zowel van markt als het product-aanbod van ASUS) en is uitgerust met een quad-core Tegra 3 processor, 1GB RAM, twee camera’s en een uitgebreid aanbod aan poorten, zeker in combinatie met het toetsenbord dock.
Als je de TF300T in combinatie met het dock aanschaft (het dock is op het moment nog niet los te verkrijgen) dan moet je zo’n 100 euro bovenop de 400 euro die je voor de tablet zelf betaalt calculeren. Het toetsenbord is iets kleiner dan een volledig formaat toetsenbord en is volgens ASUS 93 procent van een volledig formaat keyboard. De verbinding tussen tablet en keyboard is erg stevig en werkt prima. Dat is een erg mooi stukje techniek dat we zelfs al gejat hebben zien worden door andere fabrikanten en projecten op Kickstarter.
In het keyboard zit ook een accu verwerkt waardoor je zo’n 5 tot 6 uur langer met je tablet voort kan. Ook is er een dockconnector te vinden op het keyboard zodat je de combinatie in één keer netjes kunt opladen. Een volledige USB verbinding is in veel gevallen handig voor het aansluiten van bijvoorbeeld een muis en het SD slot van volledig formaat is handig om (goedkoop) het geheugen van de tablet uit te breiden.
Naast alle toetsen die op je een keyboard verwacht (inclusief Android-specifieke toetsen) is er ook een trackpad voor muis besturing. In een komend artikel ga ik wat dieper in op het gebruik van deze combinatie en hoe het nu daadwerkelijk is om te werken op dit ding maar voor nu kan ik erover zeggen dat het maar goed is dat er een speciale button is om het trackpad uit te schakelen, want die zit erg vaak flink in de weg.
Het grootste probleem van deze combinatie is er eentje van balans. Helaas is de combinatie namelijk flink uit balans. Doordat de tablet zelf een stuk zwaarder is dan het keyboard is het namelijk veel te gemakkelijk om de tablet naar achteren te laten vallen/drukken. Dit is storend op een bureau maar bijna onbruikbaar op bed, bank of schoot. Hierover ook later meer.
ASUS Transformer Pad 300: close-ups
Hoewel we dus al een keer deze tablet getest hebben doen we het nog eens over. In een paar close-ups bekijk ik een paar onderdelen nog eens apart van dichtbij, om dit vervolgens te verwerken in een volledige (geupdate) review waar alle informatie in één keer gelezen kan worden.
ASUS Transformer Pad 300: specificaties en prijzen
Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de ASUS Transformer Pad TF300T.
Reacties (0)