ASUS teleurgesteld in verkopen VivoTab RT met Windows RT

31 juli 2013 2 Minuten 2 Reacties
ASUS-VivoTab-RT-presentatie

Windows RT, het voor tablets met ARM-chip geoptimaliseerde besturingssysteem, verkeerd nog steeds in zwaar weer. Nadat eerder al een aantal fabrikanten hun onvrede uitten over Windows RT laat nu ook ASUS weten teleurgesteld te zijn in de verkopen van de enige Windows RT tablet van het bedrijf.

ASUS teleurgesteld in Windows RT

In een interview met AllThingsD laat ASUS-topman Jonney Shih weten dat de VivoTab RT, welke al sinds eind vorig jaar in de winkels ligt, niet datgene gebracht heeft wat de Taiwanese fabrikant verwacht had. Volgens Shih missen gebruikers het traditionele startmenu en is het kunnen installeren van traditionele Windows programma’s, de zogeheten .exe bestanden, een eis voor veel gebruikers. Dit is op tablets met Windows RT niet mogelijk. Shih geeft aan dat ASUS zich voorlopig zal focussen op tablets en andere hardware met de volledige versie van Windows 8 en een Intel-processor. Toch sluit het bedrijf niet uit ooit nog een Windows RT tablet te lanceren.

Microsoft, Dell en Samsung

Eerder deze maand werd ook bekend dat Microsoft te hoge verwachtingen had van de Surface RT, één van de weinige Windows RT tablets die nog te koop zijn. De softwaregigant heeft voor lancering van de tablet 3 miljoen exemplaren besteld maar heeft reeds 900 miljoen dollar moeten afschrijven door te grote voorraden. Daarnaast wordt de Surface RT inmiddels verkocht voor prijzen die veel lager liggen dan de originele adviesprijs. Ook Samsung heeft eerder dit jaar aangegeven dat de verkopen van de ATIV Tab met Windows RT tegenvielen en haalde daarom de tablet in sommige landen uit de schappen. Dell is naast Microsoft de enige fabrikant die aangegeven heeft met nieuwe Windows RT tablets te komen.

Windows 8.1 RT

Ondanks dat Windows RT in zwaar weer verkeerd lijkt Microsoft de toekomst van het besturingssysteem nog steeds rooskleurig in te zien. De softwaregigant presenteerde afgelopen maand Windows 8.1, een grote update voor het Windows 8 besturingssysteem die ook voor Windows RT beschikbaar gesteld wordt. Hoewel in deze versie het startmenu in uitgeklede vorm terugkeert is de belangrijkste beperking nog steeds aanwezig. Het installeren van traditionele Windows software is alleen mogelijk binnen de volledige versie van Windows 8.

Reacties (2)