Asus ROG Phone 2 specificaties bekend: krachtigste smartphone van dit moment

22 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
Asus ROG Phone 2

De specificaties van de Asus ROG Phone 2 zijn bekend. Het toestel wordt de meest krachtige smartphone van dit moment met een Snapdragon 855 Plus, tot 12 GB werkgeheugen en een batterij van 6.000 mAh.

Vorige week kwam het gerucht naar buiten dat de aankomende Asus ROG Phone 2 het eerste toestel zou zijn dat gebruik zou maken van de nieuwe Qualcomm Snapdragon 855 Plus, een upgrade van de normale Snapdragon 855-processor. Vandaag zijn de eerste specificaties van het toestel bekendgemaakt en het toestel zal de meest krachtige smartphone van dit moment worden. Website Android Authority heeft een eerste hands-on met het nieuwe toestel.

De Asus ROG Phone 2 krijgt een amoled-scherm in een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels van 6,59-inch met een verversingssnelheid van 120hz. Het toestel draait inderdaad op de nieuwe Snapdragon 855 Plus en krijgt daarnaast tot 12 GB werkgeheugen en tot 512 GB opslaggeheugen. Het toestel krijgt een zeer grote batterij van 6.000 mAh en ondersteunt 30W snelladen.

Achterop vinden we een Sony IMX586-sensor van 48 megapixel en een tweede groothoeklens van dertien megapixel. Voorop vinden we een 24 megapixel selfiecamera. Alle moderne connectiviteitsopties en sensoren zijn aanwezig. Een ultrasonische vingerafdruksensor vinden we onder het display en het toestel draait op Android 9.0 Pie. Met 240 gram is de Asus ROG Phone 2 wel vrij zwaar te noemen.

Advertentie

Speciaal voor gamers

De nieuwe smartphone is echt bedoeld voor gamers. Dit zien we terug bij de twee schouderknoppen en vibratiemotoren. Ook zijn er verschillende accessoires verkrijgbaar zoals het TwinView Dock 2, waarmee je twee schermen ter beschikking krijgt en een speciale ROG Kunai Gamepad, waarmee je het toestel als een Nintendo Switch handheld kunt gebruiken.

Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Reacties (0)