ASUS ontkent komst Transformer Prime 3G modellen

16 januari 2012 2 Minuten 10 Reacties
ASUS-Eee-Pad-Transformer-Prime-front-Amethyst-Gray

Normaal gesproken kun je van geruchten verwachten dat ze elke week veranderen maar dat de informatie van een fabrikant zelf elke week veranderd is toch wel opvallend. ASUS heeft vandaag wederom ontkend dat er 3G modellen van de nu al populaire Eee Pad Transformer Prime tablet zullen verschijnen. En dit terwijl er eerder nog 3G modellen bevestigd werden.

Zo bevestigde ASUS Taiwan anderhalve week geleden nog tijdens een persconferentie dat er in maart 3G modellen gelanceerd zouden worden en suggereerde ASUS Benelux begin deze maand tijdens de Nederlandse presentatie van de tablet ook dat er (normaal gesproken) binnen twee of drie maanden een 3G variant in Nederland zou verschijnen. Toch meldt ASUS Taiwan nu dat dergelijke plannen helemaal niet op de huidige roadmap staan. Natuurlijk hebben we ook ASUS Benelux om een reactie gevraagd, met een opvallend (voor de hand liggen) resultaat;

Voor Nederland staat hij (de Transformer Prime 3G) op dit moment nog niet in de planning maar het technisch gezien is wel mogelijk om er een te produceren.

ASUS Taiwan laat verder in de verklaring weten dat er waarschijnlijk wel 3G modellen voor andere “high-end products in the Transformer family” zullen verschijnen in de toekomst. Over welke producten ASUS het hier heeft is onduidelijk. De Transformer serie bestaat momenteel uit drie modellen; de Eee Pad Transformer, de Eee Pad Transformer Prime en de Eee Pad Transformer Prime 700 series. Van de eerste Transformer zijn 3G modellen gelanceerd dus het lijkt te gaan om de nieuwe “high-end” Transformer Prime 700 series. Daarnaast zouden er dit jaar nog nieuwe modellen geïntroduceerd kunnen worden in de Transformer serie aangezien ASUS met alle Transformer modellen tot op heden veel succes heeft.

Alles bij elkaar genomen is het duidelijk dat ASUS nog geen duidelijk idee heeft over de te voeren 3G strategie. Verkopen van 3G modellen vallen wereldwijd nog tegen, maar er is wel een groep consumenten die naar een dergelijke tablet op zoek is. Het is dus een afweging waarbij rendement een belangrijke rol speelt.

Bron: FocusTaiwan & Nathan

Reacties (10)