Asus maakt beschikbaarheid nieuwe Fonepads en Padfones bekend

05 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Asus-Padfone-S-5

Asus heeft vandaag aan ons laten weten dat de Fonepad 7 en FonePad 8 die onlangs zijn aangekondigd niet naar Nederland komen. Het tegenovergesteld is waar voor de modellen met een omgedraaide naam, de Padfone S en Padfone Mini komen vanaf begin 2015 naar de Nederlandse markt.

Asus Fonepad 7 en 8

De modellen die je kent als de Asus Fonepad 7 (FE375CG) en de Asus Fonepad 8 (FE380CG) werden in juni van dit jaar gepresenteerd maar komen dus niet naar Nederland. Dit zijn die Fonepads met de chique kleuren, uitgerust een Intel Atom-processor en draaien op Android 4.4 KitKat. Volgens Asus is er in Nederland helaas te weinig vraag naar tablets als deze.

Asus Padfone S en Padfone Mini 4.3

Zowel de Asus Padfone S als de Asus Padfone Mini 4.3, beiden in de afgelopen maanden aangekondigd, vinden hun weg wel naar Nederland, maar helaas niet meer dit jaar. Dat zullen vast wat doorgestreepte regels op verschillende verlanglijstjes betekenen.

De Asus Padfone, ongeacht het model, onderscheidt zich vooral door het feit dat een smartphone gecombineerd wordt met een tablet, en dan niet omdat er gewoon een gemiddeld schermformaat tussen de twee (5.x inch) gekozen is. De smartphone kan namelijk achter in een groter scherm geschoven worden, een (tablet)scherm dat dan vervolgens aangedreven wordt door de hardware van die smartphone.

Advertentie

De Padfone S is de variant met een 10.1 inch inschuif-scherm en de Padfone Mini is de variant met een 7 inch inschuif-scherm. Overigens kan je niet zomaar de boel met elkaar uitwisselen, want het telefoongedeelte van dit systeem heeft, helaas, ook twee maten. Een 4.3 inch smartphone voor de Padfone Min en een 5 inch smartphone voor de Padfone S. Beide Padfones draaien op Android 4.4 KitKat en zijn voorzien van de standaard Asus ZenUI aanpassingen.

Reacties (0)