‘ASUS haalt de Eee Pad Transformer uit het assortiment’

07 december 2011 2 Minuten 0 Reacties
ASUS-Eee-Pad-Transformer

Zou ASUS naast de nieuwe Eee Pad Transformer Prime, de Padfone en de Eee Pad MeMo nog een nieuw model in petto hebben voor 2012? Het zou zomaar eens kunnen want volgens twee bronnen bij Nederlandse retailers zal ASUS nog één levering van de populaire Eee Pad Transformer tablet verzorgen waarna het gedaan is. Welke 10.1 inch tablet van ASUS gaat dan het gat opvullen dat de Eee Pad Transformer achterlaat?

Vandaag vernamen we van twee betrouwbare, anonieme bronnen bij Nederlandse webwinkels dat er geen leveringen van de Eee Pad Transformer meer gepland staan voor 2012. Dit jaar zou er nog één levering gedaan worden. Daarnaast zou ASUS de status van de tablet hebben gezet naar EOL (End Of Life). Dit zou betekenen dat de productie van de Transformer stopgezet wordt. Een van de bronnen gaf aan dat het logisch was aangezien de Transformer Prime om de hoek staat, maar dit lijkt mij niet zo logisch. De Transformer Prime wordt namelijk in de markt gezet voor een relatief hoge prijs van 599 euro (nog niet bevestigd door ASUS). Als de Transformer wegvalt heeft ASUS geen ‘betaalbare’ 10.1 inch tablet meer in het assortiment die de concurrentie aankan met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Tab tablets of de Acer Iconia Tab tablets.

We hebben natuurlijk de ASUS Eee Pad Slider nog maar dit is een tablet die specifiek gericht is op een doelgroep die productief wil zijn met een tablet en dus gaat voor een geïntegreerd toetsenbord. Hiermee valt niet met bovenstaande fabrikanten te concurreren. Wat we al zo goed als zeker weten is dat ASUS begin volgend jaar twee nieuwe Android tablets lanceert in de vorm van de ASUS Padfone en de Eee Pad MeMo. Toch vullen ook deze modellen het gat niet op. De Padfone is een combinatie van een tablet en een smartphone en dus beperkt tot een kleinere doelgroep met specifieke wensen, en ook de Eee Pad MeMo is met een formaat van 7 inch meer een tablet voor mensen die vooral mobiliteit belangrijk vinden. De 10.1 inch ‘normale’ tablet zien we dan dus niet terug.

Mochten onze bronnen het bij het juiste eind hebben en er geen andere redenen zijn voor het stoppen van leveringen, dan blijven er naar mijn idee twee opties over. De Transformer Prime wordt voor een lagere prijs in de markt gezet zodra de Transformer echt verdwenen is of ASUS vult het gat van de huidige Transformer op met een nieuw model. Wie het weet mag het zeggen.

Reacties (0)