ASUS gaat op jacht naar de tweede plek in de tabletmarkt

04 december 2012 1 Minuut 2 Reacties
Google-Nexus-7-2

ASUS is sinds de start van de tabletmarkt al één van de grotere tabletfabrikanten maar moet onder meer Samsung nog voor zich dulden. De afstand tussen Samsung en ASUS is redelijk groot maar dat betekent niet dat de Taiwanese fabrikant de tweede plek uit het hoofd gezet heeft. In 2013 verwacht ASUS namelijk maar liefst 12 miljoen tablets te verschepen.

David Chang, CFO van ASUS, laat in een interview met The New York Times weten dat ASUS veel verwacht van komend jaar. De fabrikant ziet Apple ook volgend jaar nog als grootste tabletfabrikant maar denkt de nummer twee positie van Samsung te kunnen veroveren. Dit jaar verkocht ASUS, dat met name veel succes heeft geboekt met de Nexus 7 die in samenwerking met Google ontwikkeld is, zo’n 6.3 miljoen Android tablets. In 2013 moet dit aantal met ruim 90 procent stijgen tot 12 miljoen tablets die draaien op Android. Het gaat hier overigens wel over verscheepte tablets.

Ook Samsung wil groeien

Ook op het gebied van Windows 8 verwacht ASUS flinke verbeteringen. Zo is de verwachting dat er 24 miljoen notebooks en hybride tablets verscheept gaan worden in 2013. Toch is ASUS niet de enige fabrikant die volgend jaar nog meer zal investeren in tablets en een flinke groei verwacht. Samsung gaf begin vorige maand aan de marketingactiviteiten te intensiveren om zo het marktaandeel uit te breiden.

Nieuwe en goedkopere Nexus 7?

Wat ASUS precies van plan is, is nog niet duidelijk. De fabrikant zal met een populaire tablet als de Google Nexus 7 moeten komen om de groei vast te kunnen houden en zelfs uit te breiden. Wellicht dat het bedrijf samenwerkt met Google voor een opvolger van de Nexus 7, voor de 10 inch Nexus tablet werkt Google namelijk samen met Samsung. Daarbij gaan er geruchten dat ASUS begin volgend jaar met een goedkopere Nexus 7 variant komt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Nick

Nick
04 december 2012 om 12:45

Ja das leuk een aardig Asus, maar dan moet je wel eens je producten uitbrengen! De Nexus 7 is overal uitverkocht, de Vivo Tab is nog niet uit en van de Transformer Book is het helemaal stil de laatste tijd? Hoe willen ze groter worden als ze zo bezig zijn?

Inloggen
Wesley Wearts

Wesley Wearts
04 december 2012 om 15:58

Van de andere kant >>

Goed werk heeft tijd nodig, maar hopen dan dat de nieuwe aangekondige tablets de verwachtingen waar gaan maken.

😉

Inloggen