ASUS Eee Pad Transformer officieel: 16u batterij in Honeycomb iPad 2 rivaal

25 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
Asus-eeepad-transformer

ASUS heeft vandaag officieel haar eerste Android 3.0 Honeycomb tablet gelanceerd, de ASUS Eee Pad Transformer. De 10.1 inch tablet belooft tot wel 16 uur aan tablet plezier wanneer aangesloten op het keyboard dock (met batterij). De Transformer draait op Android 3.0 Honeycomb, heeft een Tegra 2 processor, een scherm resolutie van 1.280 bij 800 pixels, twee camera's en optionele 3G connectiviteit.

Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 5 megapixel camera en aan de voorzijde een 1.3 megapixel webcam. Je kunt kiezen tussen 16GB of 32GB aan intern geheugen en je krijgt Wifi b/g/n/, Bluetooth 2.1+EDR en al de gebruikelijke sensors; accelerometer, GPS, digitaal kompas, etc. De intere batterij van de tablet is goed voor 9,5 uur, maar ASUS heeft slim gebruik gemaakt van het keyboard docking station om dit op te waarderen met 6,5 uur. Je krijgt ook een touchpad, 3.5mm audio jack, twee USB poorten en een SD card reader.

ASUS Eee Pad Transformer promo

Hieronder zie je de promo video de ASUS gemaakt heeft voor de Eee Pad Transformer. De video is een rip-off van de succesvolle Amerikaanse serie ‘The Big Bang Theory’.

ASUS heeft de prijs van de 16GB Transformer gezet op 399,00 euro, de 32GB versie gaat 499,00 euro kosten. Dit is dan zonder het keyboard dock en 3G connectiviteit. Wil je het keyboard dock erbij hebben? Dan kost je dit per versie 100 euro extra. Half juni komt de tablet op de Nederlandse markt.

Reacties (0)