Archos komt met nieuwe Arnova G3 budget tablet serie

03 maart 2012 1 Minuut 0 Reacties
Archos-Arnova-7b-G3

Archos heeft al een behoorlijk groot assortiment aan budget tablets onder de naam Arnova. De Arnova G2 serie is de nieuwste serie maar draait nog op Android 2.x dat geoptimaliseerd is voor smartphones. Vandaag is de opvolger voor deze serie opgedoken in de vorm van de Arnova G3 serie. Alle modellen uit deze serie draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Het eerste model uit de nieuwe serie is de Child Pad, een tablet speciaal ontwikkeld voor kinderen. Gisteren kondigde Archos deze tablet al officieel aan alleen zijn nog niet alle specificaties bekendgemaakt. Dit model beschikt over een 7 inch display en een speciale kindvriendelijke interface die over Android 4.0 heen gelegd is. Daarnaast is er toegang tot een speciale Kids versie van de AppsLib bibliotheek en kunnen ouders filters instellen voor controle over het internetgebruik. De Child Pad moet deze maand nog verschijnen voor een prijs van 99 euro.

Archos Arnova G3 serie

Er worden drie nieuwe 7 inch modellen gelanceerd; de Arnova 7b G3, 7c G3 en 7d G3. De Arnova 7c G3 beschikt over de betere specificaties, zoals een 1.4GHz Qualcomm MSM8255 processor, een 3 megapixel camera aan de achterzijde, een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde, een displayresolutie van 800 bij 480 pixels, een gewicht van 370 gram en een microHDMI aansluiting. De andere twee 7 inch modellen beschikken over een 1GHz Rockchip RK2918 processor. De resolutie van het display is bij alle modellen hetzelfde, net als de 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen.

Reacties (0)