Archos lanceert Arnova 90 G3 budgettablet met Android 4.1

04 april 2013 1 Minuut 1 Reacties
Archos-Arnova-90-G3

Eerder deze week doken de eerste aanwijzingen op dat Archos met een nieuwe Arnova budgettablet zou komen en vandaag heeft de Franse fabrikant de 9 inch Archos Arnova 90 G3 met Android 4.1 Jelly Bean officieel gelanceerd.

Eerder deze week dook er in de VS een nieuwe tablet van Archos op onder de naam Arnova 90 G3. Via een aantal omwegen werd er informatie over de specificaties en prijs gevonden maar Archos zelf liet niks van zich horen. Inmiddels heeft de Franse fabrikant de productpagina van de Arnova 90 G3 online gezet en de tablet dus officieel gelanceerd.

Archos Arnova 90 G3

Het merendeel van de specificaties en features die eerder deze week opdoken komen overeen met wat Archos online gezet heeft. Zo is de Arnova 90 G3 een 9 inch tablet met een standaard LCD display dat beschikt over een magere resolutie van 800 bij 480 pixels. Verder is de tablet voorzien van een ARM Cortex A9 processor met een kloksnelheid van 1GHz, 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden, een camera aan de voorzijde en een microUSB 2.0 poort.

De Archos Arnova 90 G3 draait op het recente Android 4.1 Jelly Bean en dat is ook eigenlijk het enige echte pluspunt van de tablet. Dat pluspunt wordt echter direct weer teniet gedaan door het feit dat er geen toegang is tot de Google Play Store en je het met de alternatieve AppsLib bibliotheek moet doen.

Prijs en beschikbaarheid

Hoewel Archos zelf nog geen prijs bekendgemaakt heeft zal de tablet waarschijnlijk binnenkort te koop zijn voor iets minder dan 100 euro. Dat is niet veel geld maar daarvoor krijg je ook geen bijzondere specificaties.

Reacties (1)