Apple’s iPad meest populaire tablet

10 mei 2014 1 Minuut 0 Reacties
iPad-mini-Air-feature

De Apple iPad is de meest populaire tablet onder Amerikanen. Dit blijkt uit een onderzoek van J.D. Power. De tablet kreeg de hoogste tevredenheidscore. Op de tweede plaats kwam de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung.

Apple

Apple kreeg 830 van de 1000 punten. Samsung moest het doen met 822. Het tevredenheidonderzoek behandelde vijf factoren; prestaties, gebruiksgemak, functies, uitstraling en design en de prijs. De test werd ingevuld door 2513 tableteigenaren, die hun toestel niet langer dan een jaar geleden hadden aangeschaft.

Apple scoorde het hoogst in vier van de vijf factoren. Alleen bij prijs scoorde ze lager. Samsung deed het vooral goed in de categorieën functies, design en prijs. In het totale aanbod van tablets daalde de tevredenheid ten opzichte van 2012. De kandidaten waren met name minder tevreden over het bedieningsgemak.

Ondanks het positieve resultaat van het J.D.Power-onderzoek zag Apple zijn verkoopcijfers wel dalen. Vorige maand maakte de Amerikaanse fabrikant zijn kwartaalcijfers bekend waaruit bleek dat het aantal verkochte iPad’s was gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Prijs

Uit het onderzoek konden ook nog andere conclusies getrokken worden. Zo vonden de ondervraagden de prijs de belangrijkste aanschafreden. Op de tweede plaats kwamen de functies, gevolgd door de reputatie van het merk.

Verder bleek dat de eigenaren minder aan hun tablet uitgaven ten opzichte van 2012. De gemiddelde aankoopprijs daalde met 53 dollar. Dit jaar kostte een tablet gemiddeld 337 dollar, twee jaar geleden was dit nog 390 dollar.

Meer apps

De installatietijd van een tablet nam juist toe. Volgens de ondervraagden nam het in gebruik nemen van een nieuw toestel gemiddeld 64 minuten in beslag. In 2012 was dit nog 55 minuten. De langere installatietijd zou te wijten zijn aan meer voorgeïnstalleerde apps en een toename van het aantal functies.

Benieuwd naar de iPad? Lees onze uitgebreide review van de iPad Air.

Reacties (0)