‘Apple wil met iOS 12 de OV-chipkaart gaan vervangen’

26 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Apple Pay

Het lijkt erop dat Apple toch met wat nieuwe functies komt in iOS 12. Eerder hoorden we dat echte nieuwe functies uitgesteld zijn, zodat het systeem wat stabieler gemaakt kan worden. Maar wat de NFC-chip betreft, gaat het bedrijf toch iets nieuws mogelijk maken.

iOS 12 en NFC

De site The Information meldt dat Apple ontwikkelaars toegang gaat geven tot de mogelijkheden die de NFC-chip biedt. Het zou mogelijk moeten worden om de iPhone voor meer contactloze interacties te gebruiken straks. Nu is het enkel mogelijk de telefoons te gebruiken voor Apple Pay, maar straks wordt het wat Apple betreft dus ook mogelijk om een iPhone te gebruiken om bijvoorbeeld je hotelkamerdeur te ontgrendelen, of in te checken bij de NS.

Apple zette het traject waarbinnen dat mogelijk wordt al in door het CoreNFC-framework aan iOS 11 toe te voegen. Dat framework maakt het mogelijk om RFID-tags te scannen met de NFC-chip. Met iOS 12 worden die mogelijkheden uitgebreid en wordt dat heel eenvoudig gemaakt. Als een iPhone in de buurt van een contactloos terminal wordt gehouden, ontwaakt het toestel automatisch en worden de nodige functies uitgevoerd.

Bronnen van The Information stellen dat Apple de functies al uitprobeert bij het Apple Park, de campus vanuit waar het bedrijf werkt. Personeel gebruikt nu hun iPhones als sleutel om toegang te krijgen tot gebouwen daar. Naar verwachting kondigt Apple volgende maand tijdens de WWDC nieuwe functies van iOS 12 aan.

Reacties (0)