‘Apple werkt aan ‘Netflix-achtige’ dienst voor games’

28 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
iPad-Pro-2018

Apple schijnt te werken aan een 'Netflix-achtige' dienst voor games. Hierbij kunnen mensen een maandelijks abonnement afsluiten om ongelimiteerd toegang te krijgen tot een groot aantal games waar je anders per game voor zou moeten betalen.

Dit bericht dook op via de website Cheddar. Er werd gesproken met vijf anonieme bronnen die vertelden dat Apple in gesprek is met ontwikkelaars van games voor de nieuwe abonnementsdienst. Op dit moment is dan ook nog niet duidelijk of het gaat om spellen uit de App Store, of dat het project een geheel andere richting op gaat. Voor iOS is het vaak iets gebruikelijker om games te kopen dan voor Android, maar ook in de App Store is het grootste deel van de games ‘free-to-play’. Vaak bevatten ze wel in-app aankopen of zijn de games voorzien van advertenties.

Gaat Apple zich meer op de gamer richten?

Het zou ook kunnen gaan om bepaalde exclusiviteitsdeals met ontwikkelaars. Volgens de bronnen werd er ook gesproken over een andere rol voor Apple, waarbij het bedrijf de rol van uitgever op zich zou nemen. De nieuwe iPhones en iPads zijn krachtig genoeg om zich met de hedendaagse spelcomputers te kunnen meten. Wellicht is Apple van plan om serieus werk te maken van de hardware op het gebied van gaming en wil het bedrijf zich meer presenteren als serieus alternatief voor de pc of spelcomputer. Tijdens de presentatie van de nieuwe iPad Pro werd nog maar even benadrukt dat de hardware in het apparaat zich kan meten met de Xbox One van Microsoft.

Het project zou zich nog in een vroeg stadium bevinden, dus het kan nog wel even duren voordat er meer nieuws over opduikt. Tot die tijd is het afwachten op meer informatie wat Apple nou precies van plan is met een maandelijks abonnement voor games.

Bron Cheddar Via 9to5Mac

Reacties (0)