Apple weert apps uit App Store met ontzettend dure digitale aankopen

23 februari 2021 2 Minuten 0 Reacties
apple-app-store-shutterstock

Het lijkt erop dat Apple bezig is met het weren van apps in de App Store die om de één of andere reden dure digitale aankopen hebben.

Soms komt het wel eens voor dat je een app uit de App Store (of Google Play, maar daar hebben we het hier niet over) downloadt die gratis is, maar je daarna lastig valt met proefperiodes die leiden tot abonnementen met hoge prijzen. Dat gebeurt helaas vaker dan je denkt — en in sommige gevallen hebben gebruikers dan al meer dan eens betaalt. Apple wil hier nu een stokje voor steken, zo lijkt het.

Apple beschermt gebruikers

Dat zegt ontwikkelaar Iilia Kukharev op Twitter. In zijn tweet laat hij zien dat Apple apps weigert die ontzettend dure digitale aankopen aanbieden. Digitale aankopen zijn in-app aankopen die applicaties kunnen aanbieden. Denk dan aan een abonnement of een item voor in een videogame.

De ontwikkelaar heeft een mail in handen waarin gesteld wordt dat een app geweigerd is, omdat het “overduidelijk afzetterij” is. Dat mogen app reviewers, in dienst van Apple, van de App Store doen, zo staat beschreven in sectie 3 van de App Store Review-richtlijnen. Daarin staat dat de reviewers apps mogen weigeren die gebruikers exorbitant hoge prijzen voorschotelen.

Advertentie

Dit beleid bestaat eigenlijk al heel lang. Maar tot op heden heeft Apple er niet echt of vaak gebruik van gemaakt.

Maar nu lijkt de iPhonemaker dat toch echt vaker te doen, zo blijkt uit verschillende posts van het Apple-ontwikkelaarsforum. Sommige ontwikkelaars vroegen soms tot veertig dollar per maand voor gebruik van een app, maar dat mocht dan niet. Tegenover 9to5Mac bevestigt het bedrijf dat de App Store een veilige plek moet zijn voor iedereen en dat het maatregelen neemt tegen apps die roet in het eten gooien.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)