Apple verkoopt originele iPad Air niet meer

23 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
apple-ipad-air-1

Het is vanaf nu niet meer mogelijk de eerste iPad Air via de website van Apple te kopen. Deze iPad moest ruimte maken voor de nieuwe iPad Pro. Ook is het voor liefhebbers van de oudere iPhone 5S niet meer mogelijk er eentje te bestellen.

iPad Air niet meer te koop

Als het aan Apple ligt, dan betalen we allemaal de hoofdprijs voor de tablets en smartphones die het bedrijf uitbrengt. Het bedrijf uit Cupertino zal niet snel zijn oudere hardware voor veel minder geld gaan verkopen. Maar wanneer er nieuwe producten binnen dezelfde lijn uitgebracht worden, dan zie je toch altijd dat oudere producten minder waard worden – en dat is het moment dat de fabrikant besluit die niet meer te willen verkopen via zijn eigen verkoopkanaal. Dit is nu gebeurd met zowel de originele iPad Air en de iPhone 5S.

Deze week kondigde Apple de nieuwe iPad Pro aan. Dat is dan misschien geen iPad in de lijn van Air, zoals de iPad Air 2 dat wel is, maar het wel wederom een extra optie voor de consument. Bovendien kan Apple zich potentieel in de vingers snijden wanneer ze die goedkopere tablets blijven uitbrengen, omdat er dan altijd mensen zullen zijn die voor een ouder model gaan. Nu is de iPad Air 2 het model met een 9,7 inch-scherm dat nog enigszins betaalbaar is. De 9,7 inch iPad Pro is binnenkort verkrijgbaar, voor een prijs vanaf 689 euro tot 1199 euro.

Reacties (0)