‘Apple stelt verwachtingen 9.7 inch iPad bij door populariteit iPad mini’

07 maart 2013 1 Minuut 1 Reacties
iPad-Mini-vs-iPad-4

Begin februari berekenden analisten al dat de groei van de 9.7 inch iPad stagneerde door de populariteit van de iPad mini en vandaag verschijnen er nieuwe berichten die dit lijken te bevestigen. Apple zou namelijk de orders voor de 9.7 inch iPad naar beneden bijgesteld hebben.

Apple verlaagt verwachtingen iPad

Digitimes, dat zich baseert op anonieme bronnen uit de industrie, weet vandaag te melden dat Apple het verwachte aantal te verschepen 9.7 inch iPad modellen in 2013 naar beneden heeft bijgesteld van 60 miljoen naar 33 miljoen stuks. Dit zou komen door de onverwachte populariteit van de iPad mini. Apple zou dan ook het productievolume van de iPad mini vergroot hebben en het verwachte aantal te verschepen iPad mini modellen verhoogd hebben van 40 miljoen tot 55 miljoen stuks. Opvallend is dat hiermee ook de verwachting van het totaal aantal de verschepen iPads naar benden bijgesteld wordt, van 100 miljoen stuks naar 88 miljoen stuks.

Deze wijziging zou volgens Digitimes ook invloed hebben op de toeleveranciers van Apple. Zo zou LG Display, leverancier van het 9.7 inch display voor de iPad, mogelijk heel wat inkomsten mislopen. Aan de andere kant kunnen leveranciers van onderdelen voor de iPad mini, waaronder AU Optronics (AUO), het tegenovergestelde verwachten.

iPad 5 en iPad mini 2

Als we kijken naar de laatste geruchten dan zou Apple in het tweede kwartaal van dit jaar mogelijk al met een nieuwe iPad mini komen welke beschikt over een hoge resolutie display. Ook de iPad 5 zou binnenkort al gepresenteerd worden en beschikken over een slanker design dat overeenkomt met het design van de iPad mini.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Take A Money

Take A Money
08 maart 2013 om 23:11

Wat apple moet doen is gewoon net als in de gewone Ipad de Ipad mini met al de laatste hardware uitbrengen retina etc en de prijzen gelijk maken met de gewone Ipad.

De mini is gewoon een Ipad 2 op camera na dan en ja de design is sweet maar die retina mis ik erg en de a5 chip come on Apple.

Maak de mini net zo premium en gooi de prijzen gelijk dan zal het meevallen dat met kiest voor de mini.

Inloggen