Apple schijnt iPhone-accu ook te vervangen als er geen defect gevonden wordt

02 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
iPhone-7-plus-3

Apple kwam onlangs in opspraak om een update die het uitbracht voor zijn iPhones. Die maakte dat de prestaties van bepaalde toestellen waarin de accu minder presteert iets teruggeschroefd worden. Later bood Apple zijn excuses aan en verlaagde het tijdelijk de kostprijs voor het vervangen van de accu van een iPhone. Nu blijkt dat het beleid daaromtrent erg ruim wordt.

Goedkoop iPhone-accu vervangen

Om de accu van een iPhone te vervangen, moeten consumenten langsgaan bij een Apple-winkel. Daar voert Apple een proef uit met de toestellen om te kijken of er daadwerkelijk iets aan scheelt. Nu blijkt uit bericht van de site Mac Rumors dat Apple hoe dan ook een batterij vervangt.

Dat werd eerst gemeld door de Franse blog iGeneration. Die site stelde op basis van een interne memo van Apple dat als een consument om een vervangende accu vraagt bij een iPhone 6 of later, die altijd gegeven moet worden. Apple bevestigde het verhaal vervolgens tegenover de Amerikaanse site.

Voor het vervangen van de batterij moest oorspronkelijk 79 dollar betaald worden. Om getroffen gebruikers tegemoet te komen, heeft Apple de prijs echter flink verlaagd en hoeft er nog maar 29 dollar betaald te worden. Dat blijkt dus altijd gedaan te worden, of er nou iets aan de accu scheelt of niet.

Advertentie

Rechtszaken

Apple kan zich ondertussen opmaken voor diverse rechtszaken rond deze problematiek. In meerdere landen zijn zaken aangespannen, waarbij advocatenkantoren proberen voor zoveel mogelijk mensen een schadevergoeding te krijgen. De vraag is nog altijd of die succesvol zullen zijn, omdat de vertraging waar apparaten met verslechterde accu’s mee te maken hebben mee zou vallen.

Zelf laat de iPhone-maker in elk geval weten dat de accu’s slechts in zeer specifieke omstandigheden langzamer is gemaakt. Het gaat bijvoorbeeld om een verouderde accu, maar in sommige gevallen ook om een batterij die in extreem koude omstandigheden moet werken. Om te voorkomen dat een apparaat dan vroegtijdig uitvalt, zou de processor dan iets minder presteren.

Reacties (0)