Apple ruilt Bing in voor Google Zoeken in Siri en Spotlight

26 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
Apple-iOS-9-spotlight

Apple maakt niet langer gebruik van de Bing-zoekmachine van Microsoft voor de onderdelen Siri en Spotlight binnen het iOS-systeem. In plaats daarvan gebruikt de techgigant uit Cupertino nu Google Zoeken, de grootste zoekmachine van dit moment.

Google Zoeken in ruil voor Bing

De Bing-zoekmachine van Microsoft is niet langer de standaardzoekmachine voor de digitale assistent Siri en de handige optie Spotlight binnen het iOS-besturingssysteem, schrijft TechCrunch. De uitrol van deze verandering is al begonnen en komt uiteindelijk naar iedereen op iOS (en Mac) toe. Een vertegenwoordiger van Apple zegt hier het volgende over tegenover de website.

Switching to Google as the web search provider for Siri, Search within iOS and Spotlight on Mac will allow these services to have a consistent web search experience with the default in Safari.

Wel zal Bing nog altijd gebruikt worden voor het opzoeken van afbeeldingen binnen Siri en Spotlight. Ook zal YouTube nog steeds de standaard zoekmachine zijn op het gebied van video’s — daar verandert dus niets aan.

Deze zet moet ervoor zorgen dat zoekresultaten accurater zijn (tenzij je een voorstander bent van Microsofts zoekmachine, natuurlijk). Dit is voornamelijk handig voor de momenten waarop Siri je het antwoord niet kan geven dat je wil horen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)