‘Apple produceert slechts de helft van geplande aantal iPhone X-exemplaren’

25 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
iPhone X

Problemen voor Apple? De iPhone X moet niet alleen vernieuwing brengen, maar ook een breed publiek aanspreken. Alleen is het even de vraag of dat brede publiek wel aangesproken wordt straks. Nikkei Asian Review stelt dat Apple hooguit 20 miljoen exemplaren van de telefoon kan produceren dit jaar, de helft van wat gepland was.

Problemen met de iPhone X

Naar het schijnt heeft Apple nog steeds problemen met de productie van onderdelen die gezichtsherkenning, door Apple Face ID gedoopt, mogelijk maken. Dat komt bovenop de eerdere problemen die Apple had met het produceren van de OLED-panelen voor de iPhone X. Die problemen werden in juli opgelost, maar de module voor gezichtsherkenning blijft een pijnpunt.

In het bericht van de doorgaans betrouwbare zakenkrant lezen we verder dat fabrikanten pas eind september de productie enigszins op peil hadden. Maar het gevolg daarvan is dat het aantal telefoontoestellen dat afgemaakt wordt te laag is. Volgens Nikkei rollen er op dit moment zo’n 10 miljoen exemplaren van de iPhone X van de band per maand. Ondertussen onderhandelt Apple met verschillende partijen om meer eenheden geproduceerd te krijgen.

Lage verkopen iPhone X

De verkopen van het nieuwe vlaggenschip zouden wel erg laag zijn als Apple er echt maar 20 miljoen kan leveren dit jaar. In 2015 verkocht Apple bijvoorbeeld in één weekend 13 miljoen exemplaren van de iPhone 6S en 6S Plus. Tegelijk horen we dat relatief veel consumenten de iPhone 8 en 8 Plus terzijde laten liggen, om de X maar te kunnen kopen. Sterker nog, naar het schijnt halveerde Apple de productie van die toestellen om zich meer toe te kunnen leggen op het maken van de X. De kans bestaat dus dat volgend jaar een goed jaar wordt voor de verkopen van de iPhone X.

Reacties (0)