Apple presenteert nieuwe iPad Pro met 9.7-inch scherm

21 maart 2016 3 Minuten 0 Reacties
Apple-iPad-Pro-9-7

Apple heeft vandaag in de VS een nieuwe iPad gepresenteerd. Het bedrijf uit Cupertino komt met de iPad Pro 9.7-inch, een kleine versie van de iPad Pro die eind vorig jaar gelanceerd werd.

Kleine versie iPad Pro

Apple liet vooral horen waarom de iPad Pro zijn doel bereikt heeft en daadwerkelijk de manier van werken voor velen verandert. Met name de Apple Pencil en de krachtige prestaties laten volgens het bedrijf iedereen flexibel maar productief werken.

De nieuwe iPad Pro is zoals verwacht een 9.7-inch iPad maar dan met de kracht en mogelijkheden van de Pro-versie. Apple kiest voor een kleiner model omdat het formaat volgens het bedrijf populair is, met name doordat je de iPad comfortabel met je mee kunt dragen. Het blijft echter de ultieme pc-vervanger als we Apple mogen geloven, draaiend op het nieuwe iOS 9.3.

iPad Pro 9.7-inch

Bij een Pro-tablet hoort natuurlijk een Pro-display. Het formaat is 9.7-inch en onder het scherm wordt gebruik gemaakt van dezelfde technieken als in de iPad Pro. Daarbij is het scherm 25 procent helderder dan een iPad Air 2 en zijn er minder reflecties op het scherm zichtbaar, minder dan op welke tablet dan ook. Ook de kleurverzadiging is 25 procent beter dan de laatste iPad Air en bovendien zijn er nieuwe sensoren ontwikkeld die de weergave aanpassen aan de hand van het omgevingslicht. Door dit TrueTone-display moet een realistische kleurweergave gecreëerd worden, ongeacht de ruimte waarin je je bevindt en hoe het licht daar afgesteld is. Het scherm is voorzien van een retina-resolutie met 2048 x 1536 pixels. Op het gebied van audio zien we zoals verwacht vier speakers terug. Deze vier speakers moeten voor meer volume en een betere stereo-ervaring zorgen.

Advertentie

Onder de motorkap zien we een Apple A9X-processor terug, maar of deze vergezeld is door de gehoopte 4GB aan werkgeheugen is onduidelijk. De grafische prestaties worden verzorgd door een PowerVR 7XT-chip met maar liefst 12 kernen. Natuurlijk is ook de M9-bewegingsprocessor aanwezig. Je kunt de nieuwe iPad Pro uit slaapstand halen door ‘He Siri’ te roepen. Aan de achterzijde bevindt zich een 12 megapixel iSight camera waarmee je foto’s kunt maken, 4K video’s kunt opnemen en documenten kunt scannen. Er is daarbij een led-flitser aanwezig. De camera aan de voorzijde is een 5 megapixel-variant, met name interessant voor videogesprekken. Met de TrueTone flitser kun je volgens Apple betere selfies maken.

Natuurlijk mogen de accessoires ook niet ontbreken en daarom introduceert Apple een perfect passend keyboard. De tablet kan hierin geplaatst worden, in twee verschillende hoeken. De Apple Pencil kan gebruikt worden met de nieuwe iPad, net zoals het geval was met de iPad Pro. Ook zijn er nieuwe adapters, onder meer een USB Camera Adapter, een SD-kaartlezer en een adapter waarmee de iPad via ethernet op interne bedrijfsnetwerken zou moeten kunnen.

Video

In onderstaande video worden de belangrijkste features en functies van de nieuwe iPad Pro met 9.7-inch scherm uitgelicht.

Prijs en beschikbaarheid

De iPad Pro met 9.7-inch scherm komt in een zilveren, gouden, grijze en een rosegouden variant op de markt. Ook zijn er diverse covers in verschillende kleuren beschikbaar. De prijs van de iPad Pro begint bij 689 euro dollar. Hiervoor krijg je de 32GB-versie. Hieronder vind je alle prijzen;

  • 9,7-inch iPad Pro WiFi 32GB: 689 euro
  • 9,7-inch iPad Pro WiFi 128GB: 869 euro
  • 9,7-inch iPad Pro WiFi 256GB: 1049 euro
  • 9,7-inch iPad Pro WiFi + 4G 32GB: 839 euro
  • 9,7-inch iPad Pro WiFi + 4G 128GB: 1019 euro
  • 9,7-inch iPad Pro WiFi + 4G 256GB: 1199 euro

Vanaf 24 maart kunnen pre-orders in de VS geplaatst worden. Vanaf 31 maart worden de eerste exemplaren geleverd. De tablet moet in april naar Nederland komen.

Reacties (0)