Apple onthult iPhone 11 met dubbele camera en avondmodus

11 september 2019 2 Minuten 0 Reacties
iPhone 11

Apple heeft officieel de iPhone 11 onthuld. Dit is de opvolger van de iPhone XR, het goedkopere model dat vorig jaar geïntroduceerd werd. Deze nieuwe versie heeft een dubbele camera en een avondmodus voor die camera, en zal in meerdere kleuren beschikbaar zijn.

Dit is de iPhone 11

De opvolger van de iPhone XR is de iPhone 11. De smartphone heeft een 6,1″-scherm, terwijl het design grotendeels onveranderd gebleven is. Ook dit jaar treffen we de Face ID-camera aan in de notch aan de voorkant. De grote vernieuwing zit hem dit jaar in de cameramodule. Er zijn nu twee cameralenzen aanwezig. Naast de groothoeklens van twaalf megapixel kun je nu rekenen op nog een groothoeklens van twaalf megapixel, die ondersteuning aanbiedt voor twee keer optische zoom. Ook is de hoek veel groter bij deze nieuwe lens.

Apple heeft overduidelijk geïnvesteerd in de camera en heeft ook de software uitgebreid. Zo houdt de camera rekening met de positie van bepaalde highlights op een foto en kan op basis van die positie is beter of juist minder goed in beeld brengen. Ook is er een monoportreteffect en kun je de portretmodus gebruiken in combinatie met je huisdieren. Daarnaast is er een avondmodus toegevoegd, waardoor je nu ook veel betere foto’s kunt maken wanneer het ergens donker is of wanneer je in een donkere omgeving bent, natuurlijk.

Als je graag video’s maakt dan kun je zelf bepalen welke lens je wil gebruiken. Ook is er ondersteuning voor 4k, 60 fps, slowmotion, time-lapse en is er een verbeterd dynamisch bereik. De frontcamera kan nu ook horizontale foto’s maken en ondersteunt zowel 4k als 60 fps en slowmotion. Onder de motorkap zit ook hier de Bionic A13-chipset. De accu moet een uur langer meegaan. Ook is er het ip68-certificaat, waardoor de iPhone 11 een val in het water overleeft tot twee meter diep, voor maximaal dertig minuten lang.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De iPhone 11 is vanaf 13 september te bestellen bij Apple en vanaf 20 september te koop, voor een vanafprijs van 809 euro.

Reacties (0)