Apple moet gebruikers verwittigen over iOS-updates die prestaties verminderen

23 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
ios-iphone

Apple moet voortaan gebruikers verwittigen over updates die de prestaties van iOS-apparaten kunnen beïnvloeden. Dat heeft de Britse Competition and Markets Authority besloten naar aanleiding van een onderzoek naar de updates die in 2017 werden uitgebracht, die de prestaties verminderden.

Apple moet open zijn over updates die prestaties verminderen

De Britse Competition and Markets Authority heeft besloten dat Apple voortaan gebruikers in moet lichten over iOS-updates die de prestaties van het apparaat kunnen beïnvloeden. In 2017 bracht het Amerikaanse bedrijf een update uit die de prestaties van iOS-apparaten verminderden. Het ging met name om oudere iPhones, waardoor het idee leefde dat de fabrikant zodoende mensen probeerde te laten overstappen op nieuwe modellen. Straks moet daar geen verwarring meer over kunnen of mogen ontstaan.

Daarnaast is in de statement op de officiële website van de Britse overheidwebsite te lezen dat Apple voortaan ook gemakkelijk leesbare informatie over de gezondheid van de accu moet meegeven. Ook moet er meer informatie komen over onverwachte momenten waarop de toestellen zichzelf uitschakelen, maar dat doet het bedrijf nu al. Verder moet het bedrijf uit Cupertino meer tips geven over de manier waarop gebruikers hun apparaten ‘gezond’ kunnen houden en hoe ze die ‘gezondheid’ verder zouden kunnen optimaliseren.

Reacties (0)