‘Apple zal minder telefoons verkopen door goedkopere vervangende batterij’

04 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Apple-iPhone-7-plus

Als we analisten van Barclays mogen geloven, zal Apple in 2018 minder iPhones verkopen dan wellicht verwacht werd. Dat komt niet alleen door de problemen met de batterij, maar ook door de manier waarop het bedrijf daarmee omgaat. De crux zit ‘m in hoeveel mensen straks gebruik maken van de mogelijkheid om hun accu tegen een sterk gereduceerd tarief te vervangen.

Apple in opspraak

Apple kwam afgelopen maand in opspraak toen het toegaf dat het bewust oudere iPhones met zwakkere accu’s langzamer maakte om te voorkomen dat die plotseling uitvallen. Ook bleek dat beleid van een langzamer toestel te gelden in koude omstandigheden. Het feit dat Apple dit deed zorgde voor woedende consumenten.

Daarop besloot het bedrijf hen tegemoet te komen door het tarief voor het vervangen van accu’s buiten de garantie te verlagen van 79 dollar naar 29 dollar. Dat beleid geldt voor alle apparaten vanaf de iPhone 6. Volgens analisten van Barclays, zo schrijft persbureau Reuters, heeft 77 procent van alle iPhone-gebruikers een iPhone 6 of later in bezit.

Als zelfs maar een klein percentage van die gebruikers de beslissing neemt om de accu van hun toestel te laten vervangen, betekent dat, dat er veel toestellen zijn die dan niet vervangen worden door een nieuwe iPhone. De impact daarvan is mogelijk dus erg groot, al laat men niet weten hoe groot die potentieel zou kunnen worden.

Reacties (0)