‘Apple maakte iPhone 6S-modellen langzamer om accu te sparen’ (update)

21 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
iPhone-6s-Plus

Het heeft er alle schijn van dat Apple bewust sommige iPhone 6S-telefoons langzamer heeft gemaakt. Dat meldt John Poole, die achter de benchmark Geekbench zit, vandaag in een uitgebreide blog. Hij bekeek de prestaties van verschillende 6S-modellen met iOS 10.2.1, en vergeleek die met de prestaties van de iPhone 7.

Update 21-12-2017: Apple heeft inmiddels gereageerd op de berichtgeving en zegt dat dit een feature is en geen bug. Apple verlaagt de performance van de processor om ervoor te zorgen dat de iPhone niet vroegtijdig wordt uitgeschakeld wanneer de batterij oud, koud of bijna leeg is. Dezelfde functie is inmiddels uitgerold naar de iPhone 7, met de update naar iOS 11.2. In de toekomst krijgen meer iPhones deze functie.

Originele bericht: 

iPhone 6S langzamer

Volgens Poole werden telefoons langzamer vanaf iOS-versie 10.2.1, die Apple uitbracht om bepaalde problemen op te lossen. iPhone 6S-modellen bleken in sommige gevallen problemen te hebben met de accu en zichzelf daardoor soms plotseling uit te schakelen. Met de software-update lijkt Apple de processor terug geklokt te hebben, opdat de accu mee kan.

Advertentie

In zijn analyse schrijft Poole dat de telefoons waarvan de accucapaciteit af lijkt te nemen, wat langzamer zijn gaan werken. Interessant genoeg constateerde Poole een soortgelijk, maar minder sterk, effect bij de iPhone 7-modellen. Zeer waarschijnlijk is dit gedaan om de telefoons langer mee te laten gaan. Het zal tegelijk verhalen voeden dat Apple zijn telefoons bewust langzamer maakt als er een nieuw model gepresenteerd wordt, zodat mensen sneller geneigd zijn een nieuwe te kopen.

Mocht je bezit van een iPhone 6S of een 6S Plus zijn, dan is er een interessante oplossing mogelijk om het toestel weer sneller te maken. Op Reddit verscheen het bericht van iemand die de accu van zijn oudere 6S verving en waarvan het toestel vervolgens sneller bleek te zijn. Het vervangen van de accu kan de levensduur van je apparaat dus iets verlengen.

Reacties (0)