‘Apple lanceert in januari twee nieuwe iPad versies’

29 december 2011 1 Minuut 0 Reacties
ipad-mini

De geruchtenstroom over de opvolger van de iPad 2 wordt steeds heviger. We zien dagelijks nieuwe geruchten voorbij komen, met elke keer weer een andere lanceerdatum. Deze keer zegt Digitimes van bronnen bij leveranciers voor de iPad te horen hebben gekregen dat er niet één maar twee opvolgers komen. Tijdens het iWorld congres op 26 januari zou Apple twee derde generatie iPad modellen lanceren die als aanvulling ingezet worden naast de huidige iPad 2.

Met de twee nieuwe modellen wil Apple zich gaan richten op het budget segment, het mainstream segment en het high-end segment. De iPad 2 zou volgens de bronnen namelijk de concurrentie aan moeten gaan met de Amazon Kindle Fire. De zou betekenen dat de iPad 2 flink afgeprijsd moet worden richting de 199 dollar van de Kindle Fire wat niet echt waarschijnlijk lijkt. De twee nieuwe modellen worden als mainstream en high-end ingezet.

Ook weten de bronnen te melden dat er geen kleinere iPad (iPad Mini) komt. De nieuwe modellen beschikken over een 9.7 inch display met een resolutie van 1.536 bij 2.048 pixels en dual-LED bars. Verder voorziet Apple de modellen van een quad-core A6 processor en nieuwe 5 megapixel beeldsensoren.

Reacties (0)