‘Apple halveert productie iPhone 8 en 8 Plus’

23 oktober 2017 1 Minuut 2 Reacties
iPhone 8 Plus (3)

Velen hadden het al verwacht en die verwachting lijkt nu werkelijkheid te zijn. Toen Apple de iPhone 8 en 8 Plus, evenals de iPhone X onthulde, werd gedacht dat de verkopen van die eerste twee toestellen wel eens tegen zou kunnen vallen. En dat lijkt te kloppen, want gesteld wordt dat Apple de productie daarvan nu halveert.

Tegenvallende verkopen iPhone 8

Afgelopen september onthulde Apple maar liefst drie nieuwe smartphones. De iPhone X was het enige echte vernieuwende toestel, met een nieuw ontwerp en nieuwe functies. Maar de iPhone 8 en 8 Plus voelden voor velen als een herhaling van zetten. Wederom is er hetzelfde design en dezelfde set eigenschappen. Daardoor werd door analisten al verwacht dat de verkopen tegen zouden vallen.

Op de Taiwanese website Economic Daily News lezen we nu dat de verkopen inderdaad tegenvallen. Om die reden halveert Apple de productie van de iPhone 8 en 8 Plus voor november en december. De gedachte zou volgens analisten, die met persbureau Reuters spraken, zijn om zo meer toestellen van de iPhone X te kunnen maken.

iPhone 8 vs. iPhone X

De gedachte van analisten is overigens dat Apple helemaal geen teleurstellend laatste kwartaal beleeft. De iPhone X zal vanaf 27 oktober in de voorverkoop gaan en vanaf 3 november geleverd worden. Kenners gaan er vanuit dat dit toestel het juist erg goed gaat doen bij liefhebbers van Apple-producten en dat het jaar daardoor goed zal eindigen.

Reacties (2)