Apple beschuldigt Samsung van kopiëren met Galaxy serie

19 april 2011 2 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-tab-apple-ipad

Volgens Apple zouden een aantal modellen uit de Galaxy serie van Samsung teveel lijken op de Apple iPhone en iPad en begint om deze reden een rechtszaak tegen de fabrikant. Van de Samsung Galaxy Tab en de Galaxy S smartphone zouden veel elementen 'slaafs' gekopieerd zijn van de iPhone en iPad.

Zo is volgens Apple het design van de Galaxy Tabs (orginele 7 inch Galaxy Tab en de Galaxy Tab 10.1), met de rechthoekige vorm en de afgeronde hoeken, nagenoeg overgenomen van de iPad en hebben de iconen en de menustructuur teveel gelijkenissen van die in Apple’s iOS systeem. Naast het ontwerp zou Samsung ook de verpakking en de gebruikersomgeving gekopieerd hebben.

Heeft Apple hier een punt? Ja, de telefoons lijken inderdaad nogal op elkaar, maar is dit voldoende om het voor de rechter uit te vechten? Of is het gewoon een manier van Apple om de publiciteit te halen, voor zover ze dat natuurlijk nodig heeft. Voor geld hoeft de fabrikant het ook niet te doen. Wellicht is het pure machtsvertoning? Apple wil misschien laten zien dat zij de heerser op de markt is en dat niemand daar zomaar aan of in de buurt van mag komen.

Samsung is momenteel de enige echte concurrent van Apple in zowel de smartphone en tablet markt en daarom richt Apple zich natuurlijk op Samsung. Het Koreaanse merk kwam na de lancering van de iPad 2 meteen met een opnieuw vormgegeven Galaxy Tab 10.1 om zo Apple te verslaan qua dikte van de tablet (hoewel dat de vraag is..) en dit zou bij Apple in het verkeerde keelgat geschoten kunnen zijn.

Advertentie

Over en weer

Samsung heeft de aanklacht natuurlijk te horen gekregen en is volgens Yonhap News bezig met de voorbereiding van een eigen aanklacht tegen Apple. De fabrikant uit de VS zou volgens Samsung inbreuk maken op patenten omtrent Wifi.

Kortom, het wordt een spelletje moddergooien wat in 90 procent van de gevallen uitmond in een schikking tussen beide partijen. Vreemd is overigens ook nog dat Apple Samsung onderuit wil halen terwijl de Koreaanse fabrikant vele onderdelen voor de smartphones en tablets van Apple verzorgd.

We zullen binnenkort zien hoe het afloopt, tenzij het een slepende zaak van een aantal jaar wordt..

Bron: Nu.nl

Reacties (0)