Apple bereikt 50 miljard downloads uit App Store

16 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
App-Store-Apple

Tussen al het nieuws van Google door had Apple gisteravond ook iets interessants te melden. Het bedrijf heeft namelijk een mijlpaal bereikt in het aantal gedownload applicaties uit de App Store.

Inmiddels zijn er 50 miljard apps gedownload en de downloader van de 50 miljardste applicatie krijgt een cadeaubon voor iTunes ter waarde van 10.000 dollar.

50 miljard downloads

Op haar eigen website meldt Apple dat iPhone-, iPod- en iPad-gebruikers sinds de lancering van de App store in juli 2008 gezamenlijk meer dan 50 miljard applicaties gedownload hebben. In maart van vorig jaar werd de eerste mijlpijl van 25 miljard downloads al bereikt. De nog onbekende persoon die de 50 miljardste applicatie geïnstalleerd heeft mag voor 10.000 dollar aan applicaties, muziek of andere media uit de App Store downloaden. Ook de eerste vijftig downloaders na de 50 miljardste download kunnen een cadeaubon verwachten maar dan van 500 dollar.

Google

Ook Google maakte gisteren tijdens Google I/O bekend hoeveel applicaties er tot op heden uit de Google Play Store gedownload zijn. Het bedrijf bereikt onlangs de mijlpaal van 48 miljard downloads. Daarbij werd gemeld dat er inmiddels 900 miljoen Android apparaten wereldwijd geactiveerd zijn.

Vorige maand verscheen een onderzoek waaruit bleek dat apps uit de Google Play Store het meest gedownload worden maar dat Apple de meeste omzet haalt uit betaalde applicaties.

Reacties (0)