Apps zijn vanaf nu vooruit te bestellen in de App Store

12 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
app-store-ios

Apple heeft aangekondigd dat ontwikkelaars hun games en apps al eerder in de App Store kunnen zetten, zodat ze vooruit te bestellen zijn. Dat wordt ook wel een pre-order genoemd. Je kunt de apps dan alvast kopen, zodat je ze op de releasedatum meteen kunt downloaden.

Apps vooruitbestellen in de App Store

Apple heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de App Store: games en apps vooruitbestellen, die dan automatisch worden gedownload wanneer de releasedatum is aangebroken. Ontwikkelaars zijn nu in staat hun apps negentig dagen voor de daadwerkelijke lancering in de digitale winkel te plaatsen, zodat ze hem helemaal kunnen klaarstomen en mensen kunnen motiveren naar die pagina te gaan. Op de pagina kunnen gebruikers hun interesse uiten en alvast de app vooruitbestellen: dit werkt op iOS, macOS en het tvOS.

Ontwikkelaars kunnen zowel betaalde als gratis apps vroegtijdig aanbieden middels zo’n zogenaamde pre-order. Mocht de prijs van de app nog voor de lancering veranderen, dan betaalt de gebruiker het laagste bedrag: of dat nu het bedrag is van de pre-order of het bedrag waarvoor de app uiteindelijk wordt aangeboden. Pas op de lanceringsdag wordt het bedrag van je rekening gehaald. Android-gebruikers herkennen deze functie ongetwijfeld, aangezien Google al veel langer een soortgelijke dienst aanbiedt in Google Play.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)