Android tablets met Bay Trail-chip verschijnen in tweede kwartaal

17 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Intel-retina

Al in september van vorig jaar gaf Intel aan haar mobiele processors in de Bay Trail-serie te willen inzetten voor Android tablets maar tot op heden hebben we nog geen Android tablets met Bay Trail-chip gezien. Daar moet in het tweede kwartaal van dit jaar verandering in komen.

Tot op heden hebben fabrikanten de energiezuinige Bay Trail-chip alleen ingezet voor Windows 8 tablets maar de chip is door Intel ook geoptimaliseerd voor Android. Intel CEO Brian Krzanich heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt dat we vanaf begin april de eerste Bay Trail Android tablets op de markt kunnen verwachten. De kans is groot dat we de eerste modellen tijdens MWC 2014, een beurs die eind februari plaatsvindt in Barcelona, gaan zien.

Er zijn al wel verschillende geruchten over Android tablets met een Bay Trail-chip opgedoken. Zo dook begin dit jaar de Asus M8X, wat mogelijk een 8-inch Android tablet is, al bij de Amerikaanse FCC op. Daarnaast heeft het Chinese Ramos deze week de eerste dual-OS tablet met Bay Trail-processor aangekondigd. Dit model draait op zowel Android als Windows 8. Ook Intel zelf blijft bezig met de optimalisering van Android voor de x86-chips. Zo maakte de chipfabrikant afgelopen week bekend een 64bit-versie van Android 4.4 KitKat ontwikkeld te hebben.

Asus heeft tijdens CES 204 wel de Transformer Book Duet gepresenteerd, een hybride dualboot-tablet met zowel Android als Windows 8. Dit model draait echter op een Core-processor uit de Haswell-familie. De verwachting is dat Android tablets met Bay Trail-chip een stuk goedkoper worden.

Via Cnet

Reacties (0)