Android Q ondersteunt Wi-Fi Easy Connect

11 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
android-q-logo

De volgende versie van Android, vooralsnog genaamd Android Q, ondersteunt Wi-Fi Easy Connect via nfc, bluetooth en qr-codes. Daardoor moet het gemakkelijker worden moeilijke wachtwoorden over te nemen voor mensen die verbinding willen maken met een wifinetwerk.

Android Q en Wi-Fi Easy Connect

Wanneer je je wil aanmelden bij het wifinetwerk van een vriend en die vriend heeft een moeilijk of lang wachtwoord, dan moet je ongetwijfeld gedacht hebben: dat kan gemakkelijk. En dat is ook zo. De Wi-Fi Alliance heeft namelijk Wi-Fi Easy Connect ontworpen, waarmee je je veel sneller kunt aanmelden op het netwerk. Android Q gaat deze technologie ondersteunen. De support is al opgedoken in één van de bètaversies van de softwareupgrade. Gebruikers kunnen zich nu al soms aanmelden door gebruik te maken van qr-codes.

Aanmelden via qr-codes is één manier. Er zijn nog twee andere mogelijkheden. Je kunt je ook aanmelden via Bluetooth LE (low-energy) en nfc. Bovendien is het zo dat Wi-Fi Easy Connect wpa2 en wpa3 ondersteunt. Wil je meer lezen over wat wpa nu precies is, check dan ons achtergrondartikel. Wanneer Android Q dus straks beschikbaar is, dan moet het een stuk gemakkelijk zijn om je aan te melden bij andermans netwerk. Bovendien kunnen die mensen voortaan dus een veel lastiger te kraken wachtwoord instellen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)