Met Android Oreo helpt het echt op de updateknop te drukken

25 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
android-8-0-oreo

Wanneer je Android Oreo op je Android-apparaat hebt staan, dan kun je zelf naar updates zoeken op het moment dat ze beschikbaar zijn. Dat was natuurlijk al mogelijk, maar het systeem werkt achter de schermen net even anders dan voorheen.

Android Oreo en de updateknop

Je kent het wel: er is een Android-update beschikbaar en het duurt eeuwen voordat je die krijgt. Wat je kunt doen is binnen de instellingen op de knop voor het zoeken naar updates te tappen, in de hoop dat je toestel toestemming krijgt de nieuwe software te downloaden. Maar heel vaak levert dit nog meer teleurstelling op, omdat je smartphone of tablet gewoon nog niet aan de beurt is. Google (en andere fabrikanten) rollen updates gefaseerd uit. Mocht er ergens nog een probleem zijn, dan kan dat nog worden getackeld, bijvoorbeeld.

Die teleurstelling kan in de toekomst afgenomen worden. Google heeft namelijk achter de schermen een verandering doorgevoerd die ervoor zorgt dat je de update kunt downloaden wanneer die beschikbaar is. Wat je hiervoor nodig hebt, is Android Oreo. Vanaf dat OS kun je dus handmatig op updates controleren en die downloaden op het moment dat ze beschikbaar zijn. Dit geldt overigens (natuurlijk) alleen voor updates aan het besturingssysteem, aangezien applicaties hun eigen updatesystemen hebben, via de Google Play Store.

Reacties (0)