‘Android L verschijnt op 1 november’

24 september 2014 2 Minuten 0 Reacties
nexus-9

Volgens de laatste geruchten komt Android L uit op 1 november van dit jaar en we zijn nog eens de verwachte datum van 15 of 16 oktober voorbijkomen voor de Nexus 9. Dit meldt althans Android Authority.

HTC Nexus 9

Nexus 9 en Android L komen met de dag dichterbij. Volgens de laatste geruchten zou de HTC Nexus-tablet al op 15 of 16 oktober verschijnen, zoals eerdere geruchten al deden vermoeden. Alhoewel die informatie toen al van een onbekende bron af kwam, en dat nu weer het geval is, worden die geruchten we hardnekkiger en dat is vaak reden genoeg om uit te kijken naar de genoemde data. Dat de Nexus 9 dus medio oktober zal worden gepresenteerd lijkt met de dag zekerder te worden, maar we blijft altijd nog even afwachten.

We kunnen kunnen inmiddels met zekerheid stellen dat HTC de maker van de Nexus 9 wordt. De Nexus 9 zou een 64-bits-processor van NVIDIA, de Tegra K1, aan boord dragen. Verder zou de tablet beschikken over minimaal 2GB aan werkgeheugen, een 8.9-inch display met een resolutie van 2.560 x 1.600 pixels en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen. Ook zou de tablet online mogelijkheden hebben, door de apart ingebouwde modem.

Android L

Ook wist de anonieme bron te melden dat Android L klaar in de startblokken staat en dat de nieuwe software voor Android-apparaten waarschijnlijk op 1 november gelanceerd wordt. Dan zou het nog wel eens kunnen kloppen dat de Samsung-toestellen Galaxy Note 4 en Galaxy Edge in december zullen worden voorzien van het nieuwe Android. Of de Nexus 9 dan al meteen Android L als besturingssysteem krijgt, is nog niet zeker – maar we gaan ervan uit van wel, aangezien die tablet eindelijk de opvolger van de Nexus 7 wordt. Mocht het niet het geval zijn, dan zal die Nexus 9 vrij snel na z’n release worden geüpdatet. Maar dat lijkt ons niet het geval.

Advertentie

Android L krijgt een veel strakker design en wordt voorzien van een veel betere beveiliging. Het vergrendelingsscherm krijgt ook veel meer functies dan het nu heeft. Daarnaast biedt het ondersteuning voor 64-bits processors, moet het de levensduur van een batterij verlengen en zou het toetsenbord gebruiksvriendelijker moeten worden.

Reacties (0)