Android Gingerbread niet geoptimaliseerd voor tablets, Honeycomb wel

06 december 2010 1 Minuut 0 Reacties
android-gingerbread

Google heeft vandaag dan eindelijk de nieuwe versie, versie 2.3, van het Android besturingssysteem onthult, genaamd Gingerbread. Gingerbread is een besturingssysteem speciaal ontwikkeld voor smartphones die gebruik maken van Android, maar dus niet, zoals veel mensen verwachtten, een besturingssysteem geoptimaliseerd voor tablet PC's. Android Gingerbread bevat maar een klein aantal verbeteringen, maar nog geen tablet ondersteuning.

Android Honeycomb (3.0)

Tot voor kort werd door velen geloofd dat Gingerbread Android dan echt een grote update zou zijn van Android 2.2 (Froyo) naar Android 3.0 en Android echt op de tablet markt zou zetten. De nieuwe versie zou een hogere resolutie display technologie voor grotere schermen en een user interface dat voordeel haalt uit de grotere schermen omvatten.

Android Froyo (2.2) ondersteunt een maximale scherm resolutie van 854 bij 480 pixels. De Samsung Galaxy Tab wordt geleverd met versie 2.2 en heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Dit kan doordat er een speciale aanpassing aan het besturingssysteem heeft plaats moeten vinden en veel Android Market applicaties worden dan ook in een lagere resolutie weergegeven met een zwarte rand er omheen.

Gingerbread is dus een minimale update voor Android en de volgende grote update, Android 3.0, codenaam Honeycomb, zou dan het echte tablet besturingssysteem worden. De geruchten gaan dat Motorola de eerste fabrikant zal zijn die een Honeycomb tablet op de markt brengt.

Bekijk hieronder een video van de introductie van Gingerbread.

Reacties (0)