Android 9.0 Pie voor Nokia 7 Plus uitgesteld

27 september 2018 1 Minuut 3 Reacties
nokia-7-plus-foto-3

In september zou Android 9.0 Pie voor de Nokia 7 Plus moeten verschijnen. Door enkele onvoorziene problemen is de update uitgesteld, zo laat Juho Sarvikas van HMD Global weten.

Het uitrollen van Android 9.0 Pie, buiten de Pixel-telefoons, gaat nog niet zo snel als Google misschien zou willen. Nokia is hard aan het werk om de nieuwste versie van Android naar de eigen smartphones te brengen en kondigde in mei van dit jaar al aan dat alle nieuwe modellen de update zou krijgen. De Nokia 7 Plus zou in september de update krijgen, maar dit blijkt niet op tijd mogelijk te zijn door onvoorziene problemen.

Chief Product Officer van HMD Global, Juho Sarvikas, laat op Twitter weten dat de update tot nader order is uitgesteld. De bedoeling was dat de update in september uit zou rollen, maar door enkele bugs blijkt september niet meer gehaald te worden. Juho heeft het over ‘platform specific certifcation bugs’, maar wat precies het probleem is blijkt niet helemaal duidelijk. Juho Sarvikas laat wel weten dat de meeste problemen inmiddels zijn verholpen en dat ze nu bezig zijn met de laatste kwaliteitstesten. Een tijdlijn is op dit moment niet bekend, dus of oktober wel gehaald wordt is nog niet bekend.

Advertentie

Nokia 7 Plus is z’n prijs meer dan waard

De Nokia 7 Plus was onderdeel van het bèta-programma van Android 9.0 Pie en de bedoeling was dat de publieke versie snel voor het toestel zou verschijnen. Gebruikers van deze smartphone zullen dus nog even geduld moeten hebben. Wij zijn in ieder geval erg tevreden over de Nokia 7 Plus, zoals je in onze review kunt lezen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Saskia

Saskia
31 oktober 2018 om 14:43

Sinds de laatste update, zie ik niet wie er belt en kan ik niet opnemen? Ik hoor alleen geluid?? Beetje verveeld om telkens terug te bellen! Graag hoor ik van u.

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
05 november 2018 om 09:16

Het lijkt me het beste als je even contact opneemt met de klantenservice van Nokia.

Inloggen
Gino

Gino
01 december 2018 om 17:41

Hoi Nokianen 🙂 bestaat dat Nokia suite eigenlijk nog wel? ….zoek me suf naar een manier om mijn “7 plus” aan de computer te hangen maar mooi niks en op de Nokia website krijg ik al helemaal geen respons, is doorzoeken een optie of zegt u….. vergeet ’t ( voorlopig ) maar..?!.

Inloggen