Android 9.0 Pie is vanaf nu beschikbaar voor Pixel-apparaten

07 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
Android 9.0 Pie

Google heeft maandagavond Nederlandse tijd officieel de nieuwste versie van Android vrijgegeven voor Pixel-apparaten: Android 9.0 Pie. De software-update mag dan wel beschikbaar zijn, niet alle grote functies worden meteen naar deze smartphones uitgerold.

Android 9.0 Pie nu beschikbaar

Google heeft bekendgemaakt dat eigenaars van een Google Pixel-smartphone vanaf heden de update naar Android 9.0 Pie kunnen verwachten, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. De grote update brengt een aantal handige dingen met zich mee, zoals een navigatiesysteem gebaseerd op bewegingen en aanpassingen aan de interface op basis van kunstmatige intelligentie. Andere grote functies, waar Google tijdens I/O groots mee uitpakte, laten nog even op zich wachten en verschijnen pas in de herfst.

Dat geldt bijvoorbeeld voor de app voor digitale gezondheid. Met die app krijg je meer inzicht in de manier waarop je je smartphone gebruikt en zie je je actieve tijd, hoe vaak je je telefoon ontgrendelt en welke apps je vaak gebruikt. De ontbrekende functies worden wel aangeboden in een bèta-vorm voor Pixel-eigenaars, waar je je hier voor kunt aanmelden. Wanneer de herfst is aangebroken dan komen deze functies naar Android One– en andere apparaten. Waarschijnlijk doelt Google op de Pixel 3-smartphones die in oktober worden gepresenteerd.

Een andere missende functie is ‘slices’, waarmee sommige functies van apps, zoals het bestellen van een taxi in Uber, kunnen worden bereikt vanuit het zoekveld. Mocht je geen Pixel-apparaat hebben, dan moet je nog even wachten op de update. Google geeft aan dat Android 9.0 Pie binnenkort zal verschijnen. Onder meer de telefoons van Sony, Xiaomi, Nokia, Oppo, Vivo, OnePlus en Essential kunnen snel rekenen op de update, omdat ze meededen met de Android P-bèta. Het wachten is nu op nieuws vanuit deze fabrikanten.

Reacties (0)