Android 4.4 KitKat-update Lenovo Yoga Tablet 8 van start

15 juni 2014 1 Minuut 0 Reacties
Lenovo-Yoga-Tablet-8-review

In april kondigde Lenovo al aan een update naar Android 4.4 KitKat uit te rollen voor de vorig jaar gelanceerde Yoga Tablets en deze week worden de eerste Yoga Tablet 8 modellen voorzien van de update.

De Franse website Minimachines meldt dat de Lenovo Yoga Tablet 8 inmiddels een update naar de meest recente versie van Android gekregen heeft. De update is 440Mb groot en wordt Over The Air (OTA) uitgerold. De Yoga Tablet 10, met een formaat van 10.1-inch, heeft de update nog niet ontvangen maar de verwachting is dat ook die update op korte termijn wordt uitgerold.

Dat Lenovo de tablets kan updaten naar Android 4.4 KitKat komt omdat MediaTek, de maker van de chip in deze tablets, onlangs de benodigde stuurprogramma’s en andere software heeft vrijgegeven. De Chinese chipfabrikant zet hiervoor de deur naar Android 4.4 KitKat open voor vele andere fabrikanten van tablets met een MediaTek-chip. Zo kunnen mogelijk ook de populaire Asus MeMO Pad HD 7 en de Acer Iconia A1-830 op termijn een update verwachten.

De Lenovo Yoga Tablets draaien vanuit de winkel op Android 4.2 Jelly Bean maar moeten het vooral hebben van hun unieke design. De tablets beschikken namelijk over een cilinder aan de onderzijde waarin een grote accu verwerkt zit en een ingebouwde standaard. In onze review van de Yoga Tablet 10 en review van de Yoga Tablet 8 waren we van dit design zeker onder de indruk maar liet de software te wensen over.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)