Android 4.2 Jelly Bean op de Nexus 7: Wat is er nieuw? (video)

15 november 2012 1 Minuut 21 Reacties
Android-4-2-lockscreen

Eind vorige maand presenteerde Google alweer een nieuwe versie van het Android besturingssysteem. Android 4.2 is geen drastische update en valt dus nog steeds onder de Jelly Bean noemer, maar brengt wel een aantal interessante nieuwe functies en features met zich mee. Een van de eerste tablets waarop Android 4.2 reeds te installeren is, is de Google Nexus 7.

Ik heb al een tijdje de Nexus 7 in bezit en het grote voordeel is dat je dan als een van de eerste Android gebruikers toegang krijgt tot nieuwe Android versies. Bijkomend voordeel is dat ik erg blij was te horen dat Android 4.2 Jelly Bean de mogelijkheid voor het aanmaken van gebruikersaccounts zou brengen, een functie waar ik lang op gewacht heb. In onderstaande video vind je de nieuwe features en functies binnen Android 4.2 Jelly Bean, getoond op de Google Nexus 7.

Android 4.2 Jelly Bean close-up

Google heeft verschillende verbeteringen doorgevoerd en functies toegevoegd. Hieronder vind je de belangrijkste nieuwigheden uitgeschreven;

Advertentie

Lock screen widgets

Met de komst van Android 4.2 is het mogelijk om widgets op je lockscreen te plaatsen. Het aanbod van deze widgets is nog beperkt maar zodra ontwikkelaars hier op in gaan spelen zal het aanbod toenemen. Er kan maximaal één widget tegelijkertijd op je lockscreen verschijnen maar je kunt wel bladeren tussen verschillende widgets. Hou er rekening mee dan iedereen deze widgets kan zien, dus ook de e-mail widget. Om e-mails volledig te lezen moet een gebruiker wel eerst inloggen/ontgrendelen.

Nieuwe klok app

Google heeft een nieuwe klok applicatie ontwikkeld, compleet met nieuwe widget. In deze klok app kun je een timer gebruiken, een zandloper activeren, je wekker instellen en lokale tijden in andere steden op zoeken. De klok widget is ook op het lockscreen te plaatsen.

Notificaties en instellingen balk

Waar voorheen de notificaties en instellingen in hetzelfde venster verschenen wanneer je van boven het scherm naar beneden veegt is dit nu onderverdeeld in twee vensters. Zodra je van linksboven naar beneden veegt krijg je de notificaties te zien en wanneer je van rechtsboven naar beneden veegt krijg je en venster met een aantal toggles, zoals de helderheid, Bluetooth, vliegtuigmodus en Wifi.

Reacties (21)