Android 12 brengt mogelijk modus voor bediening met één hand

16 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
android-logo-new

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt Android 12 een speciale en handige modus voor bediening met één hand.

Android 12 gaat mogelijk een bekend probleem oplossen. Telefoons worden steeds groter en groter, waardoor bediening met één hand vaak lastig of zelfs onmogelijk is. Verschillende fabrikanten lossen dat probleem op verschillende manieren op. Samsung en OnePlus brengen de bovenste menu-elementen waar meer naar onderen, terwijl Sony het scherm digitaal een stuk kleiner maakt en naar één van de twee onderste hoeken verplaatst.

Android 12: modus voor één hand

Dat zijn opties die fabrikanten zelf ingebouwd hebben. Maar de nieuwe functionaliteit wordt door Google zelf ingebakken, aldus 9to5Google. Om de nieuwe modus te activeren, kun je diagonaal vegen vanuit een hoek. Google heeft de informatie vooralsnog niet bevestigd.

Waarschijnlijk krijg je dan wel een rare interface te zien op je display. Hoe Google de functionaliteit implementeert is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat het scherm geplet wordt. Daar waar Sony het scherm op schaal naar een hoek verplaatst, zal Google de mogelijkheid aanbieden alles bijna samen te pletten. Mogelijk kunnen fabrikanten zelf sleutelen aan deze optie.

Advertentie

Uit de modus voor één hand komen lijkt overigens ook simpel te gaan. Je kunt wederom vegen en anders tap je buiten het kader om. Maar je kunt mogelijk ook een timer instellen, waarna het systeem zelf terugschakelt dus. Ook zou de modus automatisch gedeactiveerd worden op het moment dat je een app opent of het toetsenbord gebruikt.

De verwachting is dat we snel meer te horen krijgen over Android 12, aangezien de eerste versie voor ontwikkelaars om de hoek staat. Wanneer die versie precies gelanceerd wordt, is niet helemaal duidelijk. Maar waarschijnlijk gebeurt dat in februari of maart.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)