‘Amazon schrapt tablet features voor lagere prijs dan iPad’

26 juli 2011 1 Minuut 0 Reacties
Amazon-tablets

Amazon wil heel graag een grote slag slaan in de tabletmarkt maar zou dit volgens bronnen binnen het bedrijf alleen kunnen wanneer de prijs van de tablet onder die van de iPad uitkomt. Alleen op deze manier zou Amazon goed kunnen concurreren en marktaandeel kunnen veroveren. Maar, om de prijs laag te houden moet Amazon schrappen in features.

Zo zouden de camera’s al van het verlanglijstje zijn geschrapt en het het geheugen beperkt zijn. Dit zijn punten die je als potentiële gebruiker nog wel kunt overzien, maar volgens bronnen van Digitimes zou Amazon er zelfs voor gekozen hebben de 10-vinger multitouch functie, waarover nagenoeg alle betere tablets beschikken, in te wisselen voor 2-vinger touch. Dit zou de Amazon tablet letterlijk een jaar of twee terug in de tijd sturen en ik vraag me af of dit de kans op slagen niet alleen maar kleiner maakt. Wanneer dit doorgevoerd wordt zou het ook betekenen dat vele applicaties, gebaseerd op multitouch, niet werken op de tablet.

In eerste instantie zou Amazon ook nog getwijfeld hebben tussen Android en een nieuw, eigen, besturingssysteem gebaseerd op Linux. Hiermee zou Amazon alles compleet van de grond moeten opbouwen, ook qua vertrouwen van consumenten, en daar is in deze markt simpelweg geen tijd voor. Amazon heeft dan ook voor Android gekozen.

In oktober moeten we in ieder geval de eerste tablet gaan zien welke vooral gefocust is op de diensten die Amazon biedt; Apps, Cloud diensten, video streaming en e-books.

Bron: New York Times


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)