Amazon presenteert waterdichte Amazon Kindle Paperwhite

17 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
amazon-kindle-paperwhite-2018

Amazon heeft dinsdagavond Nederlandse tijd een nieuwe Amazon Kindle Paperwhite aangekondigd, eentje die waterdicht is. Het apparaat beschikt verder over een scherm van 6-inch en een pixeldichtheid van 300 pixels per inch.

Dit is de nieuwe Amazon Kindle Paperwhite

Amazon heeft een nieuwe Amazon Kindle Paperwhite aangekondigd. Dit waterdichte model heeft een nieuw design gekregen. De randen en het scherm vormen samen een geheel wanneer het apparaat niet wordt gebruikt. Het 6″-scherm op de e-book reader beschikt over een pixeldichtheid van 300 pixels per inch, waardoor de tekst scherp gepresenteerd kan worden. De verlichting in het scherm zorgt ervoor dat je ook in het donker kan lezen. Bovendien zijn de vijf led-lampen in het scherm op helderheid aan te passen.

De nieuwe Amazon Kindle Paperwhite is dunner en lichter dan zijn voorganger, namelijk 8,18 millimeter en 182 gram (tegenover 9,1 millimeter en 205 gram). Dankzij het ipx8-certificaat kun je het apparaat ook onder water gebruiken (tot twee meter, voor maximaal zestig minuten). In de praktijk doe je dit natuurlijk niet; het is nu echter minder erg wanneer je hem eens in bad laat vallen, bijvoorbeeld. Het basismodel wordt geleverd met 8 GB, terwijl er ook een versie komt met maximaal 32 GB aan interne opslagruimte.

Die extra ruimte is er niet alleen voor alle e-books die je wil lezen. Ook kun je namelijk audioboeken beluisteren via het apparaat en die nemen aanzienlijk meer ruimte in dan digitale boeken. Het basismodel, met 8 GB aan opslagruimte, heeft een Europese prijs van 120 euro meegekregen. Het 32 GB-model gaat 150 euro kosten. Daarnaast heeft Amazon ook een lte-model met 32 GB, die weggaat voor 230 euro. Die prijzen komen van de Duitse Amazon-website. Op de Nederlandse website zijn de nieuwe modellen nog niet te vinden.

Reacties (0)