Amazon komt half 2012 met 9 inch Kindle Fire tablet

10 februari 2012 1 Minuut 0 Reacties
amazon-kindle-fire

Amazon heeft al een tijdje de 7 inch Kindle Fire op de markt, welke een groot succes is met miljoenen verkochte exemplaren, maar er gingen voor de lancering van dit apparaat al geruchten over een grotere versie met betere specificaties. Volgens analist Chad Bartley van Pacific Crest kunnen we half 2012 een deze grotere versie verwachten in de vorm van een 9 inch Kindle Fire.

Door de komst van het nieuwe model verwacht Bartley ook dat de verkopen van de Kindle Fire dit jaar nog hoger uit zullen vallen. Eerder sprak de beste man nog uit dat Amazon ongeveer 12 miljoen stuks zou verkopen en met een extra 9 inch model zou dit nu op een kleine 15 miljoen stuks uitkomen. De prijs van de 9 inch tablet zou ergens rond de 250 dollar moeten liggen. Hierdoor wordt de concurrentie met de iPad nog groter aangezien 9 inch aardig in de buurt van het formaat van de iPad komt en 250 dollar de helft is van wat de iPad kost. Daarbij is de kans groot dat Amazon niet alleen het formaat aanpast maar ook nieuwe componenten als een processor en een ander display gebruikt.

Amazon gaat in ieder geval de strijd aan met de iPad wat blijkt uit een nieuwe commercial waarin met de spot drijft met Apple’s grote succes.

Bron: All Things D

Reacties (0)