Alles dat je over de nieuwe iPhones wil weten, voor de presentatie op dinsdag

11 september 2017 4 Minuten 0 Reacties
iPhone

Er is dit weekend een hoop informatie gelekt over de nieuwe iPhones, voor het evenement op dinsdag. We zetten alles op een rijtje. Lezen op eigen risico, omdat er waarschijnlijk weinig verrassingen overblijven voor de aankomende presentatie.

Alles dat je wil weten over de nieuwe iPhones

Dit weekend is er een hoop informatie gelekt over de nieuwe iPhones. Er ligt namelijk firmware op straat waar creatievelingen doorheen graven. In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste informatie, die is gelekt voor de presentatie van morgen.

Een veelbelovende nieuwe feature is Portrait Lighting. Dit lijkt een verbeterde versie van Portrait Mode te worden die Apple eerder introduceerde, waarmee je mooiere foto’s kunt maken met je smartphone. De nieuwe modus, die mogelijk eerst in bèta wordt gelanceerd, ondersteunt Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono en Studio Light. Mogelijk heeft deze optie iets te maken met het maken van foto’s zonder flitser. Ook is er informatie gelekt over de mogelijkheden met betrekking tot video’s.

In het lek staat daar het volgende over beschreven:

1080p HD at 240 fps480 MB with 1080p HD at 240 fps

4K at 24 fps(Footer) 270 MB with 4K at 24 fps (film style)(HEVC Footer) 135 MB with 4K at 24 fps (film style)

4K at 60 fps(Footer) 450 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother)(HEVC Footer) 400 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother)

Er is ook bewijs opgedoken voor het idee dat de nieuwe iPhone X (voorheen iPhone 8) een True Tone-display gaat krijgen. Dat display kan veel beter met witbalans omgaan en werd voor het eerst geïntroduceerd op de iPad Pro. Daarnaast zal het scherm waarschijnlijk een resolutie van 1125 bij 2436 pixels gaan krijgen. De technologie voor gezichtsherkenning zal Face ID worden genoemd en zal waarschijnlijk Touch ID gaan vervangen. Daarnaast is er een korte video naar buiten gekomen waarin de techniek wordt uitgelegd aan de gebruiker.

Animoji

iOS 11 zal Animoji gaan introduceren. Dit zijn speciale emoji, maar dan geanimeerd. In combinatie met de camera die je gezicht kan herkennen, kunnen deze emoji jouw gezichtsuitdrukking overnemen. Het is onder meer mogelijk Animoji te maken op basis van eenhoorns, robots, varkens, de poep-emoji en nog veel meer. Zoals het er nu naar uitziet gaat het om in totaal twaalf afbeeldingen.

De specificaties

Inmiddels weten we al het één en ander over de specs, zoals dat de iPhone X een camera krijgt die gezichten herkent. Ook werd er al gehint naar draadloos opladen. Dat is dit weekend ook gebeurd. Tijdens het draadloos opladen zal er één of andere animatie in beeld worden gebracht. Ook is er info gelekt over de A11 Fusion-chip in de nieuwe iPhone. Deze zal zes kernen gaan krijgen: vier voor de hogere en betere prestaties en twee voor de momenten waarop dat niet nodig is en er dus flink bespaard kan worden op het accugebruik.

Daarnaast zal de aan-uitknop aan de zijkant een dubbele functie gaan krijgen en functies gaan overnemen van de thuisknop, zoals het nu lijkt. Die thuisknop lijkt compleet verdwenen te zijn van de iPhone X, dus moet er wel iets voor in de plaats komen. Door twee keer op de knop te drukken kunnen er andere features worden aangesproken, zoals het verrichten van bijvoorbeeld betalingen. Verder blijkt uit dit lek dat gezichtsherkenning op een gegeven moment ook naar de Apple iPad-lijn zal komen; wanneer is echter nog onduidelijk.

Uit de informatie komt ook naar voren dat de iPhone 8 wordt voorzien van 2 GB aan werkgeheugen, terwijl de iPhone X en iPhone 8 Plus (de huidige iPhone 8-modellen stonden voorheen bekend als de iPhone 7S en iPhone 7S Plus) gaan beschikken over 3 GB.

Zo werkt de gezichtsherkenning (waarschijnlijk)

Meer over Apple-producten

Er zal mogelijk nog meer informatie voor de presentatie gaan lekken, in dat geval zullen we dit artikel updaten. En anders krijgen we gauw genoeg alles te weten over de nieuwe iPhones, aangezien Apple het evenement morgen om 19:00 zal openen. Daar komen we ook meer te weten over de nieuwe Apple Watch Series 3 en de 4K Apple TV. En we mogen de Apple AirPods natuurlijk niet vergeten.

Reacties (0)