Gesponsord Mobile Gesponsord door Simyo

AI op een smartphone: hoe werkt dat? (ADV)

15 september 2024 2 Minuten 0 Reacties
iPhone stock

Telefoons lijken er niet meer om heen te kunnen, ze moeten allemaal aan AI gaan geloven. Zowel bij de grote presentaties Samsung, Apple en Google hebben ze het telkens of Artificial Intelligence en hoe ze het willen integreren met hun respectievelijke telefoons. Toch is het nog steeds niet helemaal duidelijk wat consumenten er nu mee moeten en of het daadwerkelijk toegevoegde waarde geeft. Dit komt doordat veel functies er uitzien als gimmicks en meer een leuke party trick lijken dan iets wat daadwerkelijk onze omgang met telefoons gaat veranderen.

Een kort overzicht van de opties

Google zet zich qua AI hoog in op hun eigen assistent, Gemini. Deze Chat GPT-achtige bot zal worden geïntegreerd in Android en je kan helpen met het beantwoorden van al je vragen. Ook hun Circle to Search functie, waarmee je een cirkel kan trekken over bijvoorbeeld een foto van een bloem waarna vervolgens de telefoon googelt op die bloem, is een interessante toevoeging. Apple’s AI, die ze Apple Intelligence noemen, moet Siri enorm gaan verbeteren. Door integratie met Chat GPT moet Siri een echte alleskunner worden. Echter is er wel de vraag is of het niet te laat Siri, de spraakassistent heeft al jaren geen updates meer gekregen en steeds minder mensen gebruiken de assistent. Zo hoor je op straat bijvoorbeeld niemand er meer tegen praten. De competitieve aard van de markt zal ervoor zorgen dat beide platformen zullen blijven ontwikkelen, daarom kan een sim-only abonnement fijn zijn. Met het beste sim only abonnement kan je namelijk zelf wanneer je wilt tussen Android en iOS switchen, zonder dat je hoeft te wachten tot een abonnement verloopt.

Je foto’s editen met AI

Met AI op beide platforms wordt ook hoog ingezet op het editen van foto’s, zo kan je bijvoorbeeld mensen van de achtergrond verwijderen die je eigenlijk niet op de foto wilt hebben. Ook kan je met de integratie van AI-modellen vanaf je telefoon digitale kunst maken. Dit doe je door zelf een prompt in te vullen; door de krachtige processoren kan de afbeelding dan op de telefoon zelf worden gemaakt. Deze afbeeldingen, maar ook je eigen foto’s, kan je dan weer gebruiken om je eigen emoji’s te maken. Op iPhones die je bij https://www.simyo.nl kan krijgen, was het al langer mogelijk om uitsnedes te maken van foto’s om te gebruiken als sticker op WhatsApp.

De alsmaar groeiende AI’s

AI is sinds een paar jaar enorm groot geworden en is nu ook bereikbaar voor consumenten. Het lijkt erop dat de AI-functies als maar zullen blijven komen. De integratie van de chatbots op de telefoons kan ook worden gebruikt om stukken tekst die je hebt geschreven te controleren, zowel op taalfouten als correctheid. Daarnaast kun je het ook de opdracht geven om voor je te schrijven, in Android kan je dit bijvoorbeeld gebruiken om invitaties voor een feestje naar mensen te sturen.

Reacties (0)