Afbeeldingen Acer Iconia B1-730 HD gelekt

25 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Acer-Iconia-B1-730-HD-lek-3

Afgelopen week kwamen de specificaties van een nog onaangekondigde Android tablet van Acer voorbij. De Iconia B1-730 HD zou over een hogere resolutie en een Intel-processor beschikken. Vandaag zijn ook de eerste afbeeldingen van de tablet gelekt en daaruit kunnen we opmaken dat Acer kiest voor een nieuw design.

Acer heeft grootste plannen op het gebied van tablets. De Taiwanese fabrikant is sinds begin deze maand bijna elke dag in het nieuws omdat er weer een nog onaangekondigde tablet opdook. Zo lijkt Acer te werken aan twee hybride Windows 8 tablets, komt er een low-end Android tablet met Bay Trail-chip, wordt er gewerkt aan een high-end Android tablet met hoge resolutie display en krijgen we mogelijk binnenkort de eerste Chrome OS tablet van Acer te zien.

De Acer Iconia B1-730 HD is, als we de vorige week gelekte specificaties mogen geloven, een 7-inch tablet met een 1.280 bij 800 pixels display. Verder zou de tablet beschikken over een Intel Atom Z2560 Clover Trail-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, WiFi en Bluetooth voor draadloze communicatie, optioneel 3G en Android 4.4 KitKat als besturingssysteem.

Uit de gelekte afbeeldingen, in handen gekregen door MobileGeeks, kunnen we opmaken dat Acer deze keer verschillende materialen gebruikt en voor een zorgvuldiger afgewerkt design kiest. Het design is nog steeds vrij basic maar op de achterzijde zien we bijvoorbeeld een reliëf terug dat de grip moet verbeteren en vingerafdrukken tegengaat. Het frame rondom het display is nog steeds vrij breed en aan de achterzijde is een speaker verwerkt.

Advertentie

De verwachting is dat de Acer Iconia B1-730 HD, ook wel de Acer One 7 genoemd, binnenkort in de winkels ligt voor een prijs tussen de 130 en 140 euro. Acer houdt volgende week in New York een persevenement en daar krijgen we waarschijnlijk meer te zien en te horen.

Reacties (0)