Adobe Flash Player installeren op je Android 5.0 Lollipop tablet

20 november 2014 2 Minuten 0 Reacties
Android 5-0-lollipop

Met de komst van Android 5.0 Lollipop leek er geen omweg meer mogelijk te zijn maar toch is er nog een oplossing als je Flash wilt weergeven.

Lees ook onze artikelen over Flash installeren op je Android Jelly Bean tablet en Flash installeren op je Android 4.4 KitKat tablet.

Android 5.0 Lollipop

Ook in het onlangs gelanceerde Android 5.0 Lollipop houdt Google vast aan Chromium voor de WebView en dat betekent dat nagenoeg alle browsers van derden geen Flash-content meer weer kunnen geven. Een browser als Firefox of Dolphin, waarmee je binnen Jelly Bean nog Flash kon tonen, biedt dus geen uitkomst meer. Maar, er zijn nog steeds veel websites die Flash-elementen weergeven maar die je dus niet kunt zien. Er is momenteel echter nog uitweg, in de vorm van Flashfox.

Adobe Flash Player installeren

De oplossing voor Flash binnen Android 5.0 Lollipop is vrij eenvoudig. Het enige wat je moet doen is namelijk de browser Flashfox installeren. De gratis versie van deze app is bezaaid met advertenties, iets dat de betaalde versie niet heeft. Wanneer je met deze browser websites die Flash gebruiken bezoekt zouden de Flash-elementen weergegeven moeten worden.

Advertentie

Maar, we kunnen ons voorstellen dat je liever je eigen browser gebruikt, en dan is Flashify een uitkomst. Installeer deze app naast Flashfox en je ziet in het ‘Sharing’ (delen) gedeelte van de browser een snelkoppeling naar Flashfox waardoor je alleen pagina’s die Flash-elementen bevatten in deze browser hoeft te bekijken.

De installatie is voor eigen risico en kan het zijn dat het niet helemaal soepel werkt. We zijn benieuwd naar je ervaringen, laat even weten in de je reacties of ook jouw tablet inmiddels weer voorzien is van Flash-ondersteuning.

Meer tips en adviezen

Wil je meer weten over het gebruik van je Android tablet? Neem dan ons archief met tips en adviezen door. Mocht je na het lezen van de artikelen met tips en adviezen nog vragen hebben over het gebruik van je tablet of geen idee hebben welke tablet nu geschikt is voor je, dan kun je terecht in onze Vraag & Antwoord sectie. Hier kun je snel en overzichtelijk vragen zoeken en stellen. Samen met andere tabletgebruikers proberen we je dan zo snel mogelijk van een passend antwoord te voorzien.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)