Acer wil binnen vijf jaar bij de drie grootste tabletfabrikanten horen

09 mei 2014 3 Minuten 0 Reacties
Acer-Aspire-Switch-10-4

Op het gebied van tablets moet Acer nog een aantal grote fabrikanten voor zich dulden maar daar moet binnen vijf jaar verandering in komen. De Taiwanese fabrikant wil binnen vijf jaar tot de top 3 van grootste tabletfabrikanten behoren.

Top 3

Acer Benelux CEO Marc Pauly laat in een interview met Tablets Magazine weten vooral op het gebied van tablets grote sprongen te willen maken in de komende jaren. Pauly geeft toe dat Acer de boot gemist heeft in de eerste jaren van de tabletmarkt, wat met name te danken is aan een verkeerde visie van de toenmalige CEO van het bedrijf. Nu de topmannen van Acer vervangen zijn is ook een duidelijke visie op het gebied van tablets teruggekeerd. Deze visie bestaat onder meer uit het doel om binnen vijf jaar tot de drie grootste tabletfabrikanten te behoren. Acer streeft ernaar over vijf jaar op de derde plek te staan, achter Apple en Samsung. Als we de verkopen van tablets, notebooks en pc’s bij elkaar nemen staat Acer reeds op plek vier in de markt.

Acer breidt assortiment uit

Acer heeft echter nog een lange weg te gaan, zo laat Pauly weten. Maar, de eerste stappen zijn gezet met de introductie van verschillende aantrekkelijk geprijsde producten. Zo introduceerde Acer begin dit jaar de Iconia A1-830 en kunnen we binnenkort de Iconia One 7 in Nederland verwachten. Op het gebied van Windows heeft de Taiwanese fabrikant vorig jaar de Iconia W4 met een formaat van 8-inch uitgebracht en verschijnt over een aantal weken de nieuwe Aspire Switch 10 hybride in Nederland.

Geen high-end tablets

Volgens Pauly is Acer geen speler die zich snel zal richten op het high-end segment van de markt. De tablets die het bedrijf op de markt brengt zijn met name ontwikkeld om een goede kwaliteit en een aantrekkelijk design voor een betaalbare prijs te bieden. Een opvolger voor de alweer twee jaar geleden Iconia Tab A700, toen een high-end tablet, hoeven we dus voorlopig niet te verwachten. De focus ligt op tablets die aan de wensen van consumenten voldoen en deze prijsbewuste consumenten zoeken naar kwaliteit voor een lage prijs. Kijkend naar zowel Android als Windows 8 verwacht Pauly een bovengrens van 399 euro.

Windows 8 op kleine en grote tablets

Acer zet dus de komende tijd flink in op low-end en middenklasse Android tablets maar introduceert met de Aspire Switch 10 ook een middenklasse Windows 8 tablet. Pauly geeft aan dat de kleine Windows 8 tablet met een formaat van 8-inch nog niet op duidelijke interesse van consumenten kan rekenen. De verkopen van de Acer Iconia W4 vallen vooralsnog dan ook tegen en de aandacht wordt daarom verschoven naar grotere modellen. Windows 8 is volgens Pauly nog niet een optimaal platform voor dergelijk kleine displays. Hoewel de touch-interface van Windows 8 wel prima te bedienen valt op kleine schermen, en het probleem dus zit in de desktopomgeving, ziet Pauly geen nieuwe Acer tablets met Windows RT verschijnen. Acer heeft een duidelijke visie en daar komt Windows RT niet meer in voor.

Reacties (0)