Acer presenteert kleine Iconia W3 Windows 8 tablet op 4 juni

08 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
Acer-Iconia-W3-810

Afgelopen vrijdag werd er tijdens een persconferentie met geen woord over gerept, maar in Rusland heeft Denis Kutnikov, algemeen directeur bij de Russische tak van het bedrijf, bevestigd dat de Iconia W3 op 4 juni aanstaande officieel gepresenteerd zal worden.

Afgelopen vrijdag hield Acer een persevenement in New York waarvan de verwachtingen hoog gespannen waren. De kans was namelijk groot dat Acer de reeds gelekte Iconia W3 tablet aan de pers zou tonen en hiermee ook de eerste kleine Windows 8 tablet zou introduceren. Hoewel er een aantal interessante producten gelanceerd werden, waaronder de Acer Aspire P3 tablet, werd er met geen woord gerept over de Iconia W3.

Lancering Acer Iconia W3

Inmiddels blijkt dat Acer toch de lippen niet op elkaar heeft kunnen houden wat betreft de nieuwe tablet. In Rusland heeft Denis Kutnikov, algemeen directeur bij de Russische tak van het bedrijf, bevestigd dat de tablet op 4 juni aanstaande officieel gepresenteerd zal worden. Of dit ook gelijk de Europese verkoop inluidt is niet duidelijk maar de tablet werd deze week al bij een Nederlandse webwinkel gespot – waar deze overigens weer offline gehaald is – waardoor ook de Nederlandse lancering niet lang meer op zich lijkt te wachten. De prijs van de tablet is nog niet bevestigd maar het toestel gaat waarschijnlijk 349 euro kosten.

Specificaties

De Acer Iconia W3 is de eerste kleine Windows 8 tablet met een formaat van 8.1 inch. Acer lijkt dus niet te wachten op de Windows 8.1-update die diverse optimalisaties voor kleinere tablets bevat. De verwachting is dat deze update pas na de zomer uitgerold wordt. Verder beschikt de tablet onder meer over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Intel Atom Z2760 processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen en een optionele cover waarmee de tablet in een hoek geplaatst kan worden en beschermd wordt. Ook kan de tablet uitgerust worden met een Bluetooth keyboard dock.

Reacties (0)